A német Bundesligába igazolt a dunaszerdahelyi Lakatos Rita

A német Bundesligába igazolt a dunaszerdahelyi Lakatos Rita

A komoly gondokkal küszködő Siófok női kézilabdacsapatának magyar válogatott dunaszerdahelyi játékosa, Lakatos Rita is távozik a magyar gárdától és külföldre igazol.

A kiváló kézis a német élvonalbeli Zwickau együtteséhez igazol, jelentette be a német klub hivatalos közösségi oldalán. A 23 esztendős magyar válogatott irányító 2021 óta erősítette a Siófok együttesét. Az elmúlt időszakban többször is sérülés hátráltatta, de pályafutása során megfordult még a Győri ETO akadémiáján, majd szerepelt a Vác együttesében és a norvég Byasennél is kölcsönben.

A dunaszerdahelyi tehetség 2016-ban magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes és Bajnokok Ligája-ezüstérmes volt a Rába-parti együttessel, valamint 2018-ban junior-világbajnok volt a magyar korosztályos válogatottal.

Hírdetés

Lakatos új csapata a német női kézilabda-bajnokság (Bundesliga) legutóbbi kiírásában az utolsó előtti helyen végzett és csak osztályozón tudta megtartani élvonalbeli tagságát a Göppingennel szemben.

Őszintén megmondom, nagyon várom, hogy Zwickauba költözzek. Úgy gondolom, hogy egy új országba menni azt jelenti, hogy elhagyod a komfortzónádat. Ez tovább visz minket kézilabdázóként és emberként egyaránt. Alig várom, hogy elkezdjem életem új fejezetét, megismerjem a kultúrát, a rajongókat.

Már jártam Zwickauban, és azonnal jó érzések fogtak el a város, a csapat, a klub és gyakorlatilag minden iránt. Szerintem a karrieredben és az életedben is az a legfontosabb, hogy mindig arra törekedj, hogy jobb legyél. Személyes céljaim ebben az esetben ugyanazok, mint a klubé, ezért ez egy további motiváció számomra, hogy elérjem ezeket a célokat és együtt jó eredményeket érjek el.” – nyilatkozta Lakatos Rita a szerződés aláírását követően.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »