A napsütéses időt sok helyen felhőzet is megtöri majd a hét elején

A napsütéses időt sok helyen felhőzet is megtöri majd a hét elején

Gyengén és erősen felhős területek, időszakok egyaránt várhatók hétfő reggelig, főleg délkeleten lehetnek kevésbé felhős vidékek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzésében. Mint írták:

A következő napokban csapadék inkább elszórtan valószínű záporok, zivatarok formájában, majd aztán keddtől egy hidegörvény növeli meg a bizonytalanságot.

Hírdetés

A fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén hétfőn is több órára kisüt a nap, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók. Késő estig vasárnap csak elvétve lehet csapadék, hétfőn szórványosan valószínű záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a keleti megyékben. A Nyugat-Dunántúlon az északnyugati, északi, másutt az északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de az északi völgyekben és a homokhátságokon alacsonyabb értékeket is mérhetnek hajnalban.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 25 és 33 fok között alakul, de nyugaton hűvösebb is lehet – áll az előrejelzésben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »