A napokban megérkeznek az amerikai katonák Németországból – mondja a védelmi minisztérium

A napokban megérkeznek az amerikai katonák Németországból – mondja a védelmi minisztérium

Az amerikai szárazföldi erők 2. lovasezredének Romániába vezényelt alakulata szerdán megkezdte a végső előkészületeket a Németországból történő áttelepülésre – közölte a védelmi minisztérium.

A mintegy 1000 amerikai katona a következő napokban csatlakozik a már Romániában lévő amerikai csapatokhoz. A szaktárca szerint a beszállásolás és a képzések helyszíneiről később fognak tájékoztatni.

Hírdetés

A gyalogos zászlóalj a Task Force (TF) Cougar elnevezést kapta, és az amerikai V. hadtest parancsnokságának vezénylete alatt fog Románia területén tevékenykedni – közölte a védelmi minisztérium az AGERPRES hírügynökséggel.

A romániai küldetés során a TF Cougar fő feladata a román hadsereg struktúráival történő közös kiképzés, közös tevékenységek lebonyolítása ‘az együttműködés és a kölcsönös bizalom növelése érdekében’.

A zászlóalj Romániába történő telepítése azoknak az intézkedéseknek a részét képezi, amelyek célja a szövetségesek biztonságának garantálása és a Fekete-tenger térségében történő agresszív akciók elrettentése a NATO teljes keleti szárnyán. Ugyanakkor konkrét bizonyítéka a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség keretében működő magas szintű együttműködésnek a biztonság és a védelem területén, és a szövetségesek közötti szolidaritás határozott üzenetét közvetíti – nyomatékosítja a védelmi tárca.(agerpres)

Fotó: Simon Infanger/Unsplash


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »