A Most-Híd platform újra tárgyalna Simonnal, de elutasítja Gyimesi jelöltségét

A Most-Híd platform újra tárgyalna Simonnal, de elutasítja Gyimesi jelöltségét

A Most-Híd platform országos találkozót tartott szombaton a Szövetség pozsonyi székházában.

A platformtalálkozót követő sajtótájékoztatón Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke elmondta, a Most-Híd platform stabil és egységes, és a politikai jövőjét a Szövetségen belül látja.

Sólymos: A párton belül a szabályokat be kell tartani

Sólymos fontosnak nevezte, hogy a párton belül a szabályokat be kelle tartani. 

Sólymos szerint az ukrajnai háború kérdésében egységes álláspontot foglalnak el, Putyin Oroszországa fenyegetést jelent Európa biztonságára. Egyúttal fontosnak nevezte a visegrádi együttműködést.

Fontosnak nevezte, hogy a Magyar Fórummal közösen induljanak a választásokon, ezért kompromisszumokat is hajlandóak vállalni. Ennek érdekében átneveznék a pártot Szövetség-Magyar Fórumra.

„Okosan kell döntenünk, és higgadtan cselekednünk” – szögezte le Sólymos.

Rigó Konrád: Elutasítanak mindennemű együttműködést szélsőséges, populista pártokkal, politikusokkal

Rigó Konrád, a Most-Híd platform elnöke emlékeztetett az 1988. márciusi gyertyás felvonulásra, hangsúlyozva, hogy napjainkban is a szabadság és a demokrácia az egyetlen lehetséges előre vezető út.

Hírdetés

Emlékeztetett, hogy egységesen elítélték Putyin agresszióját, Oroszország nemcsak Ukrajnát akarja elpusztítani, de hadat üzent a mi szabadságunknak is. A biztonságunkat a NATO tudja garantálni – húzta alá.

Elmondta, hogy az ügyvivő kormányt hivatalnok kormánynak kellene felváltania, 2023 nem lehetett elvesztegetett év – emlékeztetett.

A jövőjüket a Szövetségben képzelik el. Kibővítették a platform elnökségét, új elnökségi tag Vavrek István roma aktivista, Pándy Péter és Horváth Zoltán.

Létrehoznának egy alapot a kisebbségi iskolák működtetésére. Ugyancsak javasolják, hogy a parlamenti küszöböt szállítsák le három százalékra. Rendszerszintű megoldásra van szükség az egészségügyi ellátórendszer fenntartására. Prioritásnak tekintik az önkormányzatok megerősítését, a nevesítetlen földek kérdését áthelyeznék az önkormányzatok hatáskörébe. Kiemelten kezelik az infrastruktúra fejlesztését a déli és keleti régiókban és a környezetvédelem szempontjait, utalt a vereknyei hulladéklerakó kérdésére.

Nem támogatják Gyimesi jelöltségét

Sólymos kérdésre válaszolva emlékeztetett, mivel a tárgyalások nem zárultak le, ezért konkrét neveket még nem neveztek meg a listaállítás kapcsán. Gyimesi György jelöltségét a grémiumban nem támogatnák – fogalmazott.

Simon Zsolt pártjával újabb tárgyalásokat kezdeményeznek, ha a többi platform is el tudja fogadni a Híd platform által javasolt új feltételeket – mondta el Sólymos.

A Magyar Konzervatív Platform januárban tanácskozott

A Szövetség MKP platformja január 28-án tartotta kongresszusát Taksonyban.

Közel a megegyezés Gyimesi Györggyel

Az MKP az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott a választási együttműködésről Gyimesi Györggyel, az OĽaNO parlamenti képviselőjével.

Gyimesi a Pravda online portáljának videós műsorában csütörtökön úgy nyilatkozott, közel állnak a megállapodáshoz. Az MKP platform részéről hivatalos bejelentés a képviselővel való választási együttműködésről mindeddig azonban nem történt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »