A MIHEZTARTÁS VÉGETT!

A MIHEZTARTÁS VÉGETT!

De azt is mondhatnám: Na ugye! Ja, és hogy el ne felejtsük: Közel 70%-os volt a részvételi arány!

„Fideszes siker, jobbikos kudarc Demecserben

A Fidesz színeiben induló, 2014-ben is győztes városvezetőt, Váradi Lászlót választották polgármesternek Demecseren. A második és a harmadik helyen független jelölt végzett, a Jobbik által támogatott induló viszont csak hatvan szavazatot kapott. A képviselőtestületről is döntöttek, itt négy fideszes és két független képviselő kapott bizalmat.

Váradi László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármesterválasztást vasárnap Demecserben, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város jegyzője, helyi választási irodájának vezetője az előzetes eredményt az MTI-vel. Mátyás B. Szabolcs elmondta, hogy Váradi László, a korábbi polgármester 1267 voksot kapott, míg a második helyen 943 szavazattal a független Rátkai Sándor, harmadikon pedig a szintén független Bartha Zoltán végzett, akire 84-en voksoltak. A további két polgármesterjelölt közül Balogh Róbert (Jobbik) 60, míg Szabó Zoltán (Magyar Munkáspárt) 6 szavazatot kapott.

A jobbikos 60 szavazat nem igazán igazolta a párt várakozásait: jelöltjük július végén egy sajtótájékoztatón azt mondta, győzelemre készül. A jegyző megjegyezte, hogy a polgármester-választás mellett hat tagú képviselőtestületet is választottak vasárnap Demecserben, 37 jelölt közül – a képviselő-jelöltek között a Fidesznek hat, a Jobbiknak kettő, a DK-nak egy jelöltje volt.

A voksok összeszámolása vasárnap késő este még tartott, az előzetes eredmény szerint a testületbe négy fideszes és két független képviselő került be. Az időközi választást azért tartották a nyírségi településen, mert a képviselőtestület májusban 4:3 szavazataránnyal feloszlatta magát. A voksoláson a 3459 szavazásra jogosult közül 2384 szavazott, így a részvétel 69,92 százalékos volt.

Hírdetés

(MTI, Mandiner)

És az eredmény ismeretében még nagyobb kéjjel olvasgassuk a Jobbik múlt heti nyilatkozatát:

„Jobbik: Megverjük a Fideszt Demecserben

A Jobbik arra számít, hogy bár szoros küzdelemben, de végül sikerül legyőzniük az eddigi fideszes polgármestert a demecseri időközi választáson. A jövő heti voksoláson polgármestert és képviselő-testületet is választ a szabolcsi kisváros.

Győzelemre készül a Jobbik Magyarországért Mozgalom a július 31-ei demecseri időközi önkormányzati választáson – közölte a párt polgármesterjelöltje csütörtöki programismertető sajtótájékoztatóján Nyíregyházán. Balogh Róbert azt mondta, hogy legnagyobb riválisának a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 4300 lakosú kisváros eddigi polgármesterét, Váradi Lászlót, a Fidesz-KDNP jelöltjét tartja, de szerinte szoros küzdelemben meg tudja majd előzni őt.

Demecserben azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert a képviselő-testület egymás közötti ellentétek miatt májusban 4:3-as szavazataránnyal feloszlatta magát. A július 31-ei választáson Balogh Róbert és Váradi László mellett a polgármesteri tisztségért Szabó Zoltán, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint két független, Bartha Zoltán és Rátkai Sándor indul. A hattagú képviselő-testületbe 38-an szeretnének bejutni.” (Mandiner) 

Hát így. Hajrá gyerekek! 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »