A migránsokat „felrakjuk a buszra, és elvisszük ajándékba”

A migránsokat „felrakjuk a buszra, és elvisszük ajándékba”

Az illegális migránsokkal kapcsolatban nem jogról van szó, hanem politikáról – fogalmazott Menczer Tamás miniszteri biztos, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója. A politikus szerint ha azt akarják, hogy engedjük be a migránsokat, akkor elvisszük őket Ursula von der Leyennek ajándékba.

Az illegális migránsok beengedése nem jogi, hanem politikai kérdés – mutatott rá Menczer Tamás miniszteri biztos, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója egy, a közösségi médiában közzétett videójában. Tehát, ha a jogot nézzük, mindenki régóta tudja, hogy nekünk igazunk van. Itt politikáról van szó. Ők azt akarják, hogy engedjük be őket. Mi beengedjük, felrakjuk a buszra, és letesszük [Ursula] Von der Leyen [az Európai Bizottság elnöke] ajtajánál. Ez a tervünk – fogalmazott a miniszteri biztos.

Hírdetés

Az Európai Unió Bíróságának a kérdésben hozott ítélete kapcsán Menczer Tamás megjegyezte, hogy a testület sajnos politikai döntést hozott. A történet azonban régebbre nyúlik vissza. Nekünk volt tranzitzónánk a határon, amelyet velünk bezárattak, most meg már javasolják. Azt mondták, hogy ez egy zárt tranzitzóna, de ez hazugság, Szerbia irányában mindig nyitott volt – fejtegette a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

A tranzitzóna bezárása után Magyarország azt mondta, hogy a belgrádi nagykövetségen lehet beadni a menedékkérelmeket, de az EU mindenáron azt akarja, hogy beengedjük az illegális migránsokat. Ezzel párhuzamosan mi 2 milliárd eurót, 800 milliárd forintot költöttünk eddig arra, hogy megvédjük a határt. És ezeket az embereket ne engedjük be, akik utána Németországban, az utcabálon leszúrják a háromgyerekes anyát, meg nem tudom még ki mindenkit. […] Németországban megöltek egy fiatal srácot, a gyanú szerint azért, mert kereszt volt a nyakában, tudja? Ez a helyzet. És mi ezeket az embereket nem akarjuk beengedni. Ha ők [az Európai Unió] akarják, beengedjük, felrakjuk a buszra, és elvisszük ajándékba – mondta Menczer Tamás.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »