A mi magyar népünk megmaradásának a feltétele, hogy szembe nézzen az igazsággal

Két mérnök véleménye az energia politikáról + Csom Gyula professzor az emberi tényező szerepéről az atomerőmű biztonságos üzemeltetéséről.

„A magyar energiapolitika legutóbbi fejleményei megdöbbentenek.

Én jóhiszeműen azt gondolom, hogy a most megjelentetett dokumentumok csak egy politikai csatározás kellékei egy EU alku érdekében.

A leírtak olyan mértékben nélkülözik az energetikai szakmai alapokat, hogy vitatkozni sem érdemes azokkal.” (Kovács András)

„A vita a tudás cseréje! A vita és a vitatkozás közé nem tehető egyenlőség!

A vita az érvek, nem pedig az érzelmek csatája. A vita kiművelt elmék számára való. Kiművelt elmék számára, izgalmas játék, a kusza elmék számára csata, amelyet mindenképpen meg akarnak nyerni, még akkor is, ha abba belepusztul az igazság.

Napjainkban a hatalomban lévők még a fenteken is túllépnek.

A pártállamban ha energetikai kérdésben eltérő véleményem volt a egzisztenciálisan nem kerültem veszélybe.” (Juhos László)

Hírdetés

Az igazságnál előbbre való semmi se lehet. A reális zöldek nem az igazságot kívánják hazánk szolgálatába állítani, hanem hazánkat az igazságéba. Ha a Kormány a reális zöldek javaslata szerint tenne a nemzet nyerne, ha ellenkezőleg jár el, a nemzet veszt vele.

„A független biztonsági műszaki csoport új szervezeti egység. A csoport őt kinevezett, egész munkaidőben foglalkoztatott, a helyszínen tevékenykedő mérnökökből áll, akik egy műszaki beosztású, üzemtől független, a villamos energia termelésért nem felelős magas rangú testületi hivatalnoknak tesznek jelentést. A csoport feladata megvizsgálni az üzem biztonságával kapcsolatos információkat és ajánlásokat kidolgozni a biztonságot javító változtatásokra. Részletes üzemeltetési vizsgálatokat végez, utasításokat nem adhat. A csoportot olyan személyekből kell összeállítani, akik az atomerőművekkel összefüggő különböző háttérrel és különböző tudományterületeken képesítéssel rendelkeznek.

A független vizsgálati csoport magas színvonalú bizottság, amely áttekinti az egész üzem biztonságát, beleértve a minőségi garanciákat, az üzemeltető személyzet és a független biztonsági csoport ajánlásait is. A csoport szakértelmének és függetlenségének növelése érdekében célszerűnek tartják külső szaktanácsadók bevonását is.”(Forrás: Dr. Csom Gyula: Az emberi tényező szerepe az atomerőmű biztonságos üzemeltetésében.)

Új biztonsági csoport létrehozására nem került sor, a közpénz tolvajok csoportja viszont létre jött.

Kovács András véleménye:

„Paks I-nek a személyzeti problémái eszkalálódnak, amelynek elsődleges oka az MVM Zrt. munkaerő besorolási rendszere (HAY) és az ebből következő lépcsőzetes jövedelem leosztás. El lehet képzelni, hogy mennyi besorolási bér jut egy paksi munkásnak, ahol a piramis csúcsán az MVM elnök-vezérigazgatója áll. Paks II. bérfeszültséget teremtett, ez Pakson napi téma az érintettek között.”

Az MVM csoportban a Paksi Atomerőmű tulajdonosi jogait gyakorló állami intézményben a nukleáris biztonság kérdéseihez való hozzáállást, amit biztonsági kultúrának is neveznek, hiány cikk.

Ahhoz, hogy egyáltalán legyen jövője az atomenergetikának a Paksi Atomerőműben a termelési kényszer helyett a biztonság elsődlegességét kellene szem előtt tartani, megérett az idő Csom professzor véleményének a realizálása, a közpénz kilopása helyett.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »