A menekülthullám miatt ülésezik a nemzetbiztonsági kabinet

A menekülthullám miatt összehívta a nemzetbiztonsági kabinet ülését estére a kormányfő – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormánykonferencia után azzal összefüggésben beszélt erről, hogy órákon belül a migránsok újabb nagyobb csoportja várható Szerbiából.

A politikus a kormány által rendezett tanácskozás fő témájának a "polgári berendezkedés megerősítését" nevezte. Elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök áttekintette az elmúlt öt év teljesítményét, zárszavában pedig a 2018-ig a kabinet előtt álló feladatokat vázolta.

Hírdetés

Még a héten közzéteszik a jogi határzárra vonatkozó törvényjavaslatot – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 műsorában. Répássy Róbert szerint elrettentő módon szigorítani kell a Büntető törvénykönyv embercsempészettel kapcsolatos szabályait, de változtatni szükséges a menekültügyi eljárás rendjén is, hogy gyorsabb és hatékonyabb legyen. Tuzson Bence Fidesz-frakciószóvivő pedig arról beszélt, hogy a kormány kérésére kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen a Btk. módosítása lesz a legfőbb kérdés.

Valószínűleg csütörtökön jelölik ki azt a két helyszínt a fővárosban, ahová áthelyezik a budapesti pályaudvarokon kialakított tranzitzónákat – közölte a főpolgármester. Tarlós István az M1-en elmondta: jelenleg három pesti és egy budai helyszín látszik alkalmasnak. A főpolgármester a TV2 reggeli műsorában korábban arról beszélt, hogy kitelepítené a pályaudvarok mellől a tranzitzónákat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »