A Megbecsültek Társasága – folyamatos növekedésben

A Megbecsültek Társasága – folyamatos növekedésben

A minap felfigyeltem egy társaságra, fotóira, de leginkább a neve ragadott meg. Megbecsültek Társasága? Van ilyen nálunk? S vannak, civil vonalon is megbecsültek. Bennünket szépkorúakat már sok kedves szóval tituláltak, de ennél a szónál megálltam. Utána néztem. Egyik barátnőm felhívott, őt is e megtisztelő név fogta meg, szintén tagja lett.

Van egy közösség, amely programokat szervez, függetlenül kortól, lakhelytől, annak és arról a korosztályról szól, melyet olykor igen könnyen félretesznek, pedig sokan közülük egyedül vannak, nincs kivel menni, találkozni, szórakozni, s legtöbbször korra való tekintettel minősítik, mellékelik a nyugdíjas korosztályt.

Kapcsolatba léptem a társaság szervezőjével, aki a következő tudnivalókat közölte velem.

 „Ahogy a szépkorúak aránya folyamatosan növekszik társadalmunkban, számos kihívással kell szembenéznünk. Nem csak az idősek fizikai és mentális egészsége fontos tényező, hanem azt is szem előtt érdemes tartani, hogy életükben tartalmas, gazdag időtöltésre legyen lehetőségük.

Ez az a Megbecsültek Társasága, melyet egy maroknyi fiatal alapított 2013-ban, Forró Krisztián politikai karrierjének kezdetén tett fogadalma nyomán, miszerint az elesettek és az idősek megsegítése mindig elsőrendű lesz számára, számukra. A Megbecsültek Társasága az évek során folyamatosan bővült és mára több régióban is folytat tevékenységet.

A következő hónapokban a több mint háromezres tagság tehát tovább bővülhet. Komárom, Izsa, Nemesócsa, Naszvad és Gúta nyugdíjasai közül sokan egy személyes találkozást követően a Megbecsültek Társasága alapítójával, Forró Krisztiánnal, maguk is a csatlakozás mellett döntöttek. Közel száz fővel gyarapodott így a tagság egy hét leforgása alatt. A találkozók célja a Megbecsültek Társasága bemutatása, a 2023. évi program beharangozása, és a helyi nyugdíjasok igényeinek felmérése volt, hogy a 2024-es esztendőben a helyi közösség igényei szerint állhasson elő a Társaság további programokkal.

Hírdetés

A Megbecsültek Társaságánál hisznek abban, hogy mindenki jogosult méltó és élményekben gazdag életre, kortól függetlenül. Ezért a sokféle program megszervezésének céljai közt szerepel, hogy a szépkorúak is új élményeket szerezhessenek, új barátságokat köthessenek.

Az alapítás óta eltelt 10 év során a Társaság növekedett, de minden eddiginél nagyobb gyarapodásra nyílt lehetőség a komáromi és érsekújvári régiók nyugdíjasainak szánt programokon keresztül. A tagság ingyenes, és a továbbiakban is az marad.

A Megbecsültek Társasága ajtajai mindig nyitva állnak az új tagok előtt, így bárki, aki szívesen részt venne a meghirdetett programokon, bátran jelentkezzen a társaság ügyintézőinek nyilvános elérhetőségein. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, találkozzon a Megbecsültek Társaságával, a szépkorúak pártfogójával, és élvezze a gazdag és változatos programokat! – fogalmazott Bugár Gergely, programszervező.

A Megbecsültek Társasága már eljutott az Érsekújvári járásba is. Az ilyen és hasonló regionális közösségek erősítik nemcsak magyarságunkat, de lelki életünket is.

További részletek a társaság hivatalos oldalán, valamint  a közösségi oldalán olvashatóak.

(DE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »