A mai nap ideális a kommunista diktatúra jelképeinek eltakarítására – munkatársunk jelenti a Szabadság térről

A mai nap ideális a kommunista diktatúra jelképeinek eltakarítására – munkatársunk jelenti a Szabadság térről

Négy órával a Szabadság téri szovjet emlékmű önkényuralmi szimbólumainak eltávolítása előtt, a munkavégzés szempontjából ideálisnak tűnő körülményekkel találkozott a helyszínen a Kuruc.info tudósítója. Az időjárás picit hűvös, de pár fokos melegedésre számíthatunk. Esőnek nyoma sincs, a helyszínen a megszokott létszámú (4 fő) rendőr posztol. Egyikük meg is szólította a felvételeket készítő munkatársunkat.

Rendőr: Jó napot kívánok! A bontásra jött?

Munkatársunk: Igen. Miért kérdezi?

R.: Semmi… Csak kérdeztem. Később lesz, 14 órakor.

M.: Tudom, csak kinéztem. Majd segítenek eltávolítani ezeket a kommunista szimbólumokat az emlékműről?

Hírdetés

R.: (mosolyog) Nézze… ha erre kapunk parancsot, akkor nagyon szívesen.

Körülbelül ennyi volt az érdemi része a beszélgetésnek. Ebből is látható, hogy az ilyen akciókban szívük szerint még a rendőrök is részt vennének. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az érvényben lévő magyar-orosz hadisíregyezmény lehetőséget biztosít az ilyen emlékművek áthelyezésére, ahogy az legutóbb például Pásztón is történt, csak a magyar kormánynak élnie kell ezzel a lehetőséggel.

Hende Csaba honvédelmi miniszter egy éve azt ígérte, hogy minden lehető támogatást megad a kommunista emlékművek áthelyezéséhez, ehhez az önkormányzatokhoz kell fordulni. Persze kétségeink ne legyenek, valószínűleg nem küldenek munkagépeket a segítségünkre.

A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolításával a rendelkezésre álló információk szerint egyetért az V. kerületi önkormányzat és Tarlós István, Budapest főpolgármestere is (a szükséges kapcsolatfelvétel már megtörtént). Természetesen a mai nap nem lehet szó az emlékmű áthelyezéséről, annak elbontásáról, hiszen ezek a műveletek gépek nélkül nem kivitelezhetőek. Kizárólag az önkényuralmi szimbólumok eltávolítására kerül sor, a nyíltan jogsértő állapotok azonnali megszüntetése érdekében.

Minden hazafit arra buzdítunk, hogy segítse Pongrátz András ’56-os szabadságharcos és társai munkáját. Véső, kalapács legyen!

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »