A magyarok a kormánytól várják azt, amiért leginkább ők tehetnének

A magyarok a kormánytól várják azt, amiért leginkább ők tehetnének

Világátlag feletti mértékben tartjuk fontosnak, hogy a kormány azonnal fellépjen az éghajlatváltozás ellen.

A világ lakosságának átlagosan 31 százaléka ért egyet az állítással, miszerint országa vezetésének, a vállalatoknak, illetve a lakosságnak összehangolt cselekvésterve lenne arra, hogy miként állítják meg a klímaváltozást – derül ki az Ipsos közleményéből, ami az Ipsos Earth Day 2023 riportja alapján készült

Az arány hazánkban 15 százalék, amivel Japán után a legpesszimistább nemzetnek bizonyulunk a kutatásba bevont 29 ország közül. Ehhez képest a világátlag feletti fontosságot tulajdonítunk annak, hogy országunk kormánya azonnal fellépjen az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében, egyébként cserben hagyja a magyar lakosságot (61 százalék vs 65 százalék).

Hírdetés

Abban 71 százalékos az egyetértés, hogy az országnak az eddiginél jóval többet kellene tennie az ügy érdekében. Ehhez képest a globális érték 66 százalék.

Fotó: Ipsos Zrt.
Fotó: Ipsos Zrt.

A magyar felnőtt lakosság mindössze tizede hiszi, hogy világszinten is elől járnánk a klímaváltozás elleni küzdelemben, amivel a legnagyobb önkritikát gyakorló nemzetté válunk.

A magyarok mégsem hárítják a teljes felelősséget az ország vezetésére, hiszen tízből hat honfitársunk vallja, hogy ha egyének szintjén nem történnek azonnali változások, azzal a következő generációk életét veszélyeztetjük.

Nyitókép: Halfpoint/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »