A magyarok 81 százaléka szerint rossz irányba haladunk

Gyakorlatilag a magyarok négyötöde úgy látja, hogy hazánk rossz irányba halad, a vizsgált huszonnégy ország közül pedig mi aggódunk a legnagyobb arányban a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenségek és az egészségügy helyzete miatt – derült ki az Ipsos globális felméréséből. A magyar megkérdezettek 63 százaléka a három legnagyobb gond egyikeként jelölte meg az egészségügyet, ezzel jókora mértékben megelőzzük a 49 százalékos eredménnyel második helyen végző lengyeleket, és a 48 százaléknyi brazil aggódót. 

Hírdetés

A szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenségeket a magyarok 56 százaléka sorolta a legégetőbb problémák közé, itt hazánkat Oroszország és Németország követi 51 és 48 százalékkal. Az Egyesült Államokban ugyanez az arány csak 19 százalékos volt. Ami még nagyon zavarja a magyarokat, az a korrupció, ezt is 56 százaléknyian jelölték meg a legsúlyosabb gondok közé, ebben – negatív értelemben – csak Dél-Korea és Dél-Afrika előz meg minket. 

Valami pozitív is kiderült viszont, a bűnözést és az erőszakot ugyanis nem tartjuk számon hazánk fő problémái között, csak a spanyolok és a kínaiak izgatják magukat kevésbé emiatt, mi 13 százalékkal állunk a harmadik helyen, holtversenyben az oroszokkal. 

A vizsgált huszonnégy országból egyébként legjobban Kína (90 százalék), Szaúd-Arábia (80 százalék) és India (76 százalék) lakói érzik úgy, hogy jó irányba mennek a dolgaik. A legrosszabb eredménnyel a drogháború sújtotta Mexikó (mindössze 4 százalék gondolja, hogy pozitív pályán állnak), a terrortámadások sorozatát végigszenvedő Franciaország (12 százalék), valamint egy korrupciós ügy miatt miatt elnöküket megbuktató dél-koreaiak (13 százalék) végeztek. A magyarok a hetedik legnagyobb arányban állították, hogy összességében rossz irányba halad az ország.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »