A magyarnál is magyarabb: a nemzetpolitika sikerének része a Magyarság Háza

A magyarnál is magyarabb: a nemzetpolitika sikerének része a Magyarság Háza

Az elmúlt tizenegy év nemzetpolitikájának egyik örvendetes sikere a határon innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítésére létrehozott Magyarság Háza és az intézmény szerteágazó tevékenysége – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

Potápi Árpád János szimbolikusnak nevezte, hogy éppen a magyar kultúra napján emlékeznek meg annak az intézménynek a tízéves alapításáról, amely az elmúlt évtized során kiemelkedő szerepet töltött be az összmagyarság kultúrájának ápolása, épített és szellemi örökségének megőrzése, a magyar identitás erősítése terén – írja az MTI.

Hírdetés

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a 2010-es évek első éveiben hozták meg a nemzetpolitikát érintő szimbolikus jelentőségű jogszabályokat, valamint az alaptörvényt. Erre utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy a határon túl élő magyarok számára megadott szavazati jog következményeként ma „a magyar Országgyűlés igazából egy nemzetgyűlésnek” tekinthető.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »