A "magyar" bíróság üzenete a bűnöző fekáknak: bármit megúszhatnak, ha hetente más nevet mondanak be

Csoportos garázdaság miatt elfogatóparancsot adott ki a bíróság egy Budapesten élő nigériai férfi ellen. Korábban megszüntették ellene az eljárást, mert mindig más nevet használt, és a bíróság szerint így nem lehet elítélni. A Kúria azonban felülbírálta a jogerős ítéletet, és kimondta: nem akadálya a büntetőeljárás lefolytatásának, ha kétséges a terhelt személyazonossága.

A VIII. kerületi Somogyi Béla és Stáhly utca sarkán verekedett össze három nigériai férfi még 2011 nyarán. Először csak dulakodtak, aztán ököllel estek egymásnak, miközben egyikük autóját is összerugdosták. Csoportos garázdaság miatt ketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, harmadik társuk viszont, akinek nem voltak okmányai, és hetente más nevet mondott, megúszta. A bíróság ugyanis megszüntette az eljárást a néger ellen, arra hivatkozva, hogy tisztázatlan a személyazonossága.

A Fővárosi Főügyészség azonban nem nyugodott bele a jogerős ítéletbe, és felülvizsgálati indítvánnyal fordult a Kúriához. Bagoly Bettina szóvivő elmondta: azzal érveltek, hogy a tisztázatlan személyazonosság nem lehet akadálya az eljárás lefolytatásának, miközben a bizonyítékok ellene szólnak.

Hírdetés

A Kúria az ügyészséggel értett egyet, és kimondta: nem akadálya a büntetőeljárás lefolytatásának, ha kétséges a terhelt személyazonossága.

A Kúria döntése után a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdára új tárgyalást tűzött ki a nigériai férfi ügyében. Mivel a vádlott ezen a szabályos idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adott ki ellene.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »