A magyar, akit nem tudott kivégezni Zuroff: a Zsidesz bírósága vagy börtöne helyett Ausztráliában hunyt el Zentai Károly

A magyar, akit nem tudott kivégezni Zuroff: a Zsidesz bírósága vagy börtöne helyett Ausztráliában hunyt el Zentai Károly

96 éves korában, a nyugat-ausztráliai Perth-ben hunyt el Charles Zentai (azaz Zentai Károly) a múlt hét szerdán – tudatta a The West Australian napilap.

Az 1921-ben Budafokon született férfi a kétezres évek közepén lett ismert, amikor a magukat magyarnak nevező hatóságok háborús bűnökkel gyanúsították meg. A zsidó vádak szerint Zentai 1944. november 8-án a magyar királyi hadsereg tiszthelyetteseként egy budapesti laktanyában többedmagával megkínozta, majd a Dunába dobta és ezzel meggyilkolta a 18 éves Balázs Pétert, mert a zsidó, megszegve a törvényt, nem viselte a megkülönböztető sárga csillagot.

"Magyarország" zsidó parancsra 2005-ben kérte az 1950 óta Ausztráliában élő idős férfi kiadatását, amelyre az ausztrál kormány rábólintott, el is fogták Zentait. Ám az ausztrál szövetségi bíróság érvénytelenítette a döntést, végül a legfelső bíróság 2012-ben úgy döntött, hogy nem adható ki Magyarországnak.

Navracsics sajnálkozott, amiért nem kínálhatta tálcán a fejét

Döntését azzal indokolta, hogy a magyar jogrendben még nem szerepelt a háborús bűn az említett állítólagos gyilkosság idején, ezért nem lenne jogszerű az eljárás, amelyet Zentai ellen lefolytatnának Magyarországon. A férfi elhagyhatta a börtönt. Akkor a Navracsics Tibor nevű zsidóbérenc közigazgatási és igazságügyi miniszter sajnálatosnak nevezte a döntést.

A múlt héten elhunyt férfi fia, Ernie Steiner a The West Australiannek úgy fogalmazott, Zentai hihetetlenül kedves és szerethető ember volt. Szerinte tévesen gyanúsították meg apját, és nem hagyták, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Elmondta, apja korábban azbeszttel dolgozott, amitől egy ritka rákfajtában, a mezoteliómában szenvedett.

– Ausztráliában nincs meg a politikai hajlandóság a háborús bűnökkel gyanúsított nácik levadászására – fogalmazott Peter Wertheim, az Ausztrál Zsidóság Végrehajtó Tanácsa nevű szervezet igazgatója. Azt is mondta, hogy a meggyilkolt Balázs Péter rokonai "nem akartak bosszút állni Zentain, csak az igazságot szerették volna megtudni az ügyben". Hát persze…

(MNO nyomán)

Korábban írtuk:

Zuroffék idén is "listázták" a világbékét szerintük leginkább fenyegető aggastyánokat – a Zentai-ügy volt "legnagyobb csalódásuk"

Véget ért a hét éve tartó pokoljárás: Ausztrália nem adja ki Zentai Károlyt – Zuroff dühöng

Zuroff nem nyugszik, amíg a halálba nem kergeti Zentai Károlyt is

Megmenekülhet Zentai – nem adja ki Ausztrália az üldözött magyart, tombolnak a zsidók

Lipusz Zsolt: Ugyanaz a sors vár Zentai Károlyra, mint hős bajtársaira 1946-ban

Lipusz Zsolt: Zentai ellen új Eichmann-per készül

Koncepciós per készül: 1848-as zsidó hazugságok alapján ítélnék el Zentait


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »