A maffiózó pofátlansága: az ünnepekre hivatkozva akart kikerülni házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

A maffiózó pofátlansága: az ünnepekre hivatkozva akart kikerülni házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

Mint az a Budai Központi Kerületi Bíróság közleményéből kiderült, március végéig meghosszabbították "M.", azaz Molnár Richárd házi őrizetét, valamint a továbbiakban is nyomkövetővel ellenőrzik. A kényszerintézkedés további fenntartását a közlés szerint a VI. és VII. Kerületi Ügyészség kezdeményezte. A gyanúsított ügyvédje fellebbezett.

Mint írják, azért kellett új végzést hoznia az eljáró bíróságnak, mert a gyanúsított védője kérte a fennálló házi őrizet megszüntetését, illetve kérte a Pest megye és Budapest területére korlátozott lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, melynek ellenőrzése érdekében "M." Richárd hozzájárult volna akár nyomkövető rögzítéséhez is.

Ismertették: a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított védője arra hivatkozott beadványában, hogy szerinte a házi őrizetben eddig eltöltött idő elegendő volt ahhoz, hogy a gyanúsítottat visszatartsa újabb bűncselekmény elkövetésétől, és ez a kényszerintézkedés "megakadályozza a munkája végzésében", hiszen "vállalkozóként több üzletben van érdekeltsége, ezért számára nélkülözhetetlen a szabad mozgás".

Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a kényszerintézkedésnek nem lehet célja a gyanúsított egzisztenciális ellehetetlenítése, és azoké sem, akik a vállalkozásán keresztül függnek tőle. Az ünnepek közeledtével pedig családi okokból is fontos lenne számára enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása.

Mint kiderült a közleményből, a bíróság az ügyészi indítványt találta megalapozottnak. A házi őrizet legutóbbi meghosszabbítása óta az "M." Richárddal szemben alkalmazott kényszerintékedés oka változatlan. A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas.

(Híradó nyomán)

Korábban írtuk:

Molnár Ricsi tovább élvezheti otthon az életet

Félelmetes szigor: szegény Molnár Ricsinek nyomkövetőt kell viselnie kokainozás és nőzés közben

Elítélt maffiózó a Dózsa úti ámokfutó – a baleset után a frissen vásárolt kocsijáról törölgette a vért, nem érdekelték áldozatai


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »