A madárinfluenza ismét felbukkant a Csallóközben

A madárinfluenza ismét felbukkant a Csallóközben

A Csallóközben újra felütötte a fejét a madárinfluenza. Doborgazon a napokban a teljes baromfi-állományt meg kellett semmisíteni. Itt található a fertőzés gócpontja, az egykori szövetkezeti telephelyen működő háziszárnyas-tenyészeten.

Azután kellett ehhez a szélsőséges lépéshez folyamodni, hogy a Dunaszerdahelyen székelő Regionális Állat-egészségügyi és Élelmezésügyi Igazgatóság körlevélben rendelte el a haladéktalan intézkedést.

A felvízcsatorna jobb partján fekvő Dobozgaz 3 kilométeres körzetében megelőző intézkedésként védelmi övezetet jelölt ki az állat-egészségügyi hatóság. Ide tartozik az érintett Doborgaz, a szomszédos Vajka, valamint a csatorna másik partján fekvő Bacsfa és Keszölcés.

Hírdetés

További 14 települést a megfigyelt övezetbe soroltak be, köztük Somorját, Úszort, Békét, Léget, Vörösmajort, Nagypakát, Macházát, Tárnokot, Nagyszarvát, Sárosfát, Gellét, Felbárt, valamint Bodakot a csatorna jobb partjáról és a Szenci járáshoz tartozó Gútort is.

A felsorolt településeken a napokban összeírják a háziszárnyas-állományt és a polgármestereknek legkésőbb február közepéig el kell juttatniuk az adatokat az említett hatósághoz.

(A hírt véleményekkel frissítjük.)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »