„A legszomorúbb nap a teniszben” – így búcsúztak Roger Federertől a legjobbak

„A legszomorúbb nap a teniszben” – így búcsúztak Roger Federertől a legjobbak

Juan Martín del Potro pédául így kezdte reakcióját a visszavonulásra: „Szeretlek, Roger!”

Reakciók azt követően, hogy a svájciak 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes sztárja, Roger Federer bejelentette: a jövő heti Laver Kupa után befejezi pályafutását.

A wimbledoni szervezők – Federer itt rekordot jelentő nyolc elsőséget szerzett -: „Roger, hol kezdjük? Megtiszteltetés volt tanúja lenni az utazásodnak, és látni, ahogy a szó minden értelmében bajnok lettél. Annyira hiányozni fog a látvány, ahogy pályáinkat feldíszíted, de egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy köszönjük azokat az emlékeket és örömet, amelyeket oly sok embernek adtál.”

Juan Martín del Potro: „Szeretlek, Roger! Köszönöm mindazt, amit a teniszben és velem tettél. A teniszvilág soha nem lesz olyan, mint nélküled.”

Andy Roddick, aki a 2009-es wimbledoni döntőt elveszítette Federerrel szemben: „Egészségedre, Roger! Köszönöm a közös emlékeket, barátom. Megtiszteltetés volt, hogy időt és tapasztalatot oszthattam meg veled a sportágunk legszentebb terein. Emellett jó időnek tűnik, hogy elkezdjek edzeni Wimbledonra. (Nyilván viccelek).”

Hírdetés

A Roland Garros szervezői: „Inspiráció a pályán és azon kívül is. Köszönjük, Roger!”

Laver Kupa – ahol Federer a jövő héten még pályára lép visszavonulása előtt – szervezői: „Gratulálunk a természetfeletti pályafutáshoz. Köszönjük, hogy soha véget nem érő inspirációforrás vagy!”

Denis Shapovalov: „Példakép vagy számomra és még sokan másoknak! Köszönök mindent, Roger! Megtiszteltetés számomra, hogy megoszthattam veled a teniszpályát!”

David Ferrer: „A legszomorúbb nap a teniszben. Köszönöm, Federer úr!”

Gary Lineker korábbi labdarúgó, televíziós személyiség: „Az élet egyik legnagyobb öröme volt nézni, ahogy játszol. Olyan sok örömet okoztál sokaknak. Sok sikert mindenhez, ami ezután következik.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »