A közjogi méltóságok közül tavaly az államfő kereste a legtöbbet

A közjogi méltóságok közül tavaly az államfő kereste a legtöbbet

Szlovákia három legfőbb közjogi méltósága közül tavaly Zuzana Čaputová köztársasági elnök kereste a legtöbbet. Őt Eduard Heger követi, aki a miniszterelnöki posztot töltötte be. A legkevesebb bevétele Boris Kollár házelnöknek volt. Mindez a köztisztviselők 2022. évi tevékenységéről és vagyoni helyzetéről szóló, a parlament honlapján megjelentetett nyilatkozatból derül ki.

Az államfő a 2022-es évre vonatkozóan a tisztségéből adódó feladatok ellátásáért felvett 159 313 euró bevételt tüntette fel. Egyéb bevételt nem tett közzé. Az államfő bevallása szerint családi házzal, nyaralóval és termőfölddel rendelkezik Bazinban, továbbá személygépkocsija, megtakarításai és jelzáloghitele is van.

Hírdetés

A közzétett nyilatkozat szerint Eduard Heger tavaly 68 541 eurót keresett kormányfőként. Egyéb bevételekről sem számolt be. Neki egy lakása van Pozsonyhidegkúton, valamint szántóföldje Halmoson, emellett résztulajdonosa egy korlátolt felelősségű társaságnak, valamint jelzáloghitellel is rendelkezik.

Az ingóságok közül lakberendezési tárgyakat, műtárgyakat, továbbá óra- és ékszergyűjteményt sorolt ​​fel. Mindezek mellett rendelkezik bankbetétekkel, értékpapírokkal, részvénytársasági részvényekkel és társtulajdonosa korlátolt felelősségű társaságoknak is.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »