A kormányfő szerint lassan helyrejön a munkaerőpiac

A kormányfő szerint lassan helyrejön a munkaerőpiac

Lassan helyrejön a szlovákiai munkaerőpiac, jelentette ki a szerdai kormányülés előtt Eduard Heger miniszterelnök, reagálva arra, hogy júniusban is csökkent a munkanélküliség.

„Ebben a félévben a legjobb eredményt értük el, a regisztrált munkanélküliségi ráta 7,76%. Nehéz év van mögöttünk, melyre a világjárvány nyomta rá a bélyegét. A járvány még nem ért véget, mert Európában még mindig jelen van a delta variáns” – fejtette ki a miniszterelnök a Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Hírdetés

„Az említett összeg precedens nélküli. A támogatásoknak hála a vállalkozók meg tudták őrizni a munkahelyeket” – hangsúlyozta Heger. A kormányfő szerint az állam felkészült a járvány harmadik hullámára. „Hiszem, hogy megbirkózunk vele” – szögezte le.

Krajniak hozzátette: a világjárvány okozta krízis ellenére idén csak 4300 munkahely felszámolását helyezték kilátásba tömeges elbocsátások formájában, de ezeknek a munkahelyeknek a kétharmadát is sikerült megmenteni a bevezetett intézkedések által. A valóságban tehát csak 1535 dolgozó veszítette el az állását. A miniszter hozzátette: folyamatosan nő a munkalehetőségek száma.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »