A kormányfő szerint az ellenzék 1998-ba rántja vissza Szlovákiát

A kormányfő szerint az ellenzék 1998-ba rántja vissza Szlovákiát

Az ellenzék 1998-ba rántja vissza Szlovákiát, amikor az ország arról döntött, hová akar tartozni. Kétségbe vonja az európai uniós és a NATO-tagságot, pedig ez az egyedüli biztonságos hely Szlovákia számára. Ezt Eduard Heger kormányfő jelentette ki a szerdai kormányülés előtt.

Hozzátette: most kell megmutatni, hogy Szlovákia felelősségteljes és releváns partner. „A Fico- és Pellegrini-kormányok idején, amikor hatalom és felelősség volt a kezükben, kijelentették, hogy Szlovákia felelős partner. Fennhangon hirdették, hogy a NATO tagjai vagyunk” – jegyezte meg a kormányfő.

Emlékeztetett, hogy Vladimír Mečiar kormányzása után azt mondták Szlovákiáról az európai integrációra utalva, hogy lekéste a vonatot, a szlovákok pedig nem szívesen hallgatták ezt.

Hírdetés

„Biztos vagyok benne, hogy bármely szuverén ország önállóan akar dönteni a saját jövőjéről. Ehhez joga van minden demokratikus országnak és az állampolgárainak” – szögezte le a miniszterelnök.

Hozzátette: nem helyes, ha egy másik demokratikus ország, például Ukrajna helyett akarunk meghozni ilyen döntéseket. „Nagyon helytelennek és igazságtalannak tartom, amikor az ellenzéki vezetők Ukrajnának ártanak a nyilatkozataikkal” – hangsúlyozta Heger, hozzáfűzve: célja az, hogy Szlovákia jó viszonyt ápoljon a szomszédaival.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »