A kormány szombaton is ülésezik

A kormány szombaton is ülésezik

A kormány pénteki ülésén nem sikerült megtárgyalni az országos tesztelésről előterjesztett anyagot, ezért a kabinet szombaton folytatja ülését.

Ezt Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes közölte a kormány pénteki ülését követően.

A javaslatban szerepelt a 11 éves gyermekek tesztelése is, hogy lehetőségük legyen utcára menni.  Remišová szerint ez elfogadhatatlan.

A kormányfő-helyettes elmondta, hogy a megtárgyalandó anyagot csak reggel kapta kézhez. Ahhoz, hogy érdemben foglalkozni lehessen az előterjesztésekkel, a minisztereknek elegendő időt kell kapniuk azok áttanulmányozására.

Hírdetés

Legyen szó munkaváltoatról vagy teljesen kidolgozott anyagról, képtelenség, hogy olyan dokumentumokról érdemben tárgyaljunk, amelyeket először látunk  – jegyezte meg.

Így történhet meg az, hogy a miniszterek órákig tárgyalnak valamiről és a végén nem sikerül megállapodniuk, ezért a következő napra kell halasztani a döntést.

A beterjesztett anyagról szombaton a kormány ülését követően kíván majd beszámolni, amikor elkészül az anyag végső formája. A megvitatandó előterjesztés új változatát valószínűleg pénteken 18 órakor kapják meg a miniszterek.

Remišová szerint egyéként a járványhelyzet kezelésekor az egyes járásokban kialakult állapotokat kellene figyelembe venni. Erre vonatkozóan már vannak statisztikák, amelyeket folyamatosan kiegészítenek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »