A kormány romaügyi biztosa a melegekkel és a Jobbikkal riogatja a cigányközösséget

A kormány romaügyi biztosa a melegekkel és a Jobbikkal riogatja a cigányközösséget

Folytatódik a Sztojka-beszéd kiszivárogtatása a Népszaván; és azontúl, hogy rámutat arra a folyamatra, ahogy az Orbán-kormány a romaügyi kormánybiztosa révén igyekszik kézivezérelve nyomást gyakorolni az Országos Roma Önkormányzatra (ÖRO), két érdekes motívumot is kiemelhetünk. 

Az egyik, hogy Sztojka Attila a kiszivárgott hangfelvétel szerint úgy próbálta győzködni a hallgatóságát a Fidesz támogatására, hogy ha Orbán megy, akkor a romaügyet

„vagy a Jobbik veszi át, vagy a melegek”.

Sztojka Attila okfejtése értelmében

„az a lényege a meleglobbinak, hogy a romaügyre ráülve legalizálja magát”.

(Ezt abból szűrte le, hogy elmondása szerint az uniós felzárkózási stratégiában a melegek helyzete is teret kap.)

A Jobbik pedig semmi mást nem akar, „csak kinyírni”.

Hírdetés

Persze, mindez csupán elméleti lehetőség, a kormánybiztos a maga részéről biztosra veszi a Fidesz győzelmét – írta a Népszava. 

A másik, hogy az már az Orbán-kormány részéről is elfogadott tény, hogy Farkas Flórián elbukott, a Fidesz-szövetséges Lungo Drom elnökét a körülötte lévő botrányok „tömkelege” miatt „nem lehet újraépíteni”.

Személye – fogalmazott a portál szerint a kormánybiztos – lejáratódott nem csak a cigányok, hanem, ami a legrosszabb, párttársai körében is. A javára írta ugyanakkor, hogy Farkas Flóriánt a pozíciók helyett a Fidesz győzelme érdekli: annak ellenére, hogy „nagyon komolyan meghurcolták”.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Sztojka Attila a romák politikai vezetőit azzal próbálta kvázi zsarolni, hogy tud róluk mindent.

„Azt azért nem kell ecsetelnem, hogy mivel a BM-ben vagyok, mindenkiről tudunk mindent. Amit még nem is gondolnátok: ki, mikor, mennyit, hogyan, mire. Mindent. Hozhattam volna ide nektek egy térképet, és megmutathattam volna, és a ti neveitek is rajta lettek volna. Mindenkiről mindent tudunk, a legapróbb részletekig”

– hangsúlyozta. 

Ezen kijelentése miatt egyébként rendkívüli ülést kezdeményeznek a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »