A kormány jóváhagyta az autópályamatricák megszüntetését is

A kormány jóváhagyta az autópályamatricák megszüntetését is

Nem meglepő módon a szlovák kormány szerdán a 13. nyugdíj bevezetése, és a családi támogatás duplájára emelése után jóváhagyta az autópályamatricák eltörlését is. Míg az első kettő a Smer javaslata volt, addig ez utóbbival az SNS igyekszik plusz pontokat szerezni magának a közelgő választásokra.

A kormány ezzel együtt jóváhagyta, hogy az autópályamatricákat érintő javaslatot gyorsított eljárásban tárgyalja meg a parlament. A rendkívüli parlamenti ülést előreláthatólag jövő héten kedden hívják össze. Ha a javaslat megszerzi a kellő többséget, úgy még az államfőnek is jóvá kell hagynia ahhoz, hogy életbe léphessen a törvény.

A javaslattévők azzal magyarázzák az autópályamatricák eltörlésének szükségességét, hogy Szlovákiában elégtelen az autópályahálózat kiépítettsége, valamint a törvénynek köszönhetően megnőne a lakosság elérhető bevétele.

Hírdetés

A javaslat értelmében a fizikai személyek és azon jogi személyek számára szűnne meg a kötelező matricahasználat, akik 3,5 tonnánál kisebb járművel közlekednek.

A kormány elfogadta a 13. havi nyugdíj és a családi pótlék megemelését

A Nemzeti Autópálya Ügynökség természetesen nem örül a tervezett törvénynek, állításuk szerint nem lesznek képesek biztosítani az autópályák karbantartását és üzemeltetését.

hnonline.sk, körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »