A kommunizmus és a fasizmus relativizálása

A kommunizmus és a fasizmus relativizálása

Na, ez meglepő volt. És nyilván mindenki azon a fránya fasizmuson van kiakadva. Ráadásul úgy, hogy igazából Márki-Zay nem is azt akarta mondani, amit mondott, hanem azt akarta mondani, amit mondott, de erről majd később. A kommunizmus viszont – mint oly sokszor – valahogy háttérbe szorul. Mintha nem ugyanannak az anyának, az emberi gonoszságnak a másik ikergyerekéről lenne szó.***

Na essünk túl gyorsan ezen a “nem is azt akarta mondani” részen!

Az antiliberalizmust, az antikommunizmust és az antikonzervativizmust képviselő, erős tekintélyuralmi rendszerben gondolkodó fasizmus a hazai és a nemzetközi történészek többsége szerint mára gyűjtőnévvé vált, ami nem csupán az eredeti, Mussolini-féle olasz fasizmust, hanem a nemzetiszocializmust, a hungarizmust, és minden más, országspecifikus megjelenési formáját magába foglalja.

Amikor tehát Márki-Zay azt mondja, hogy az ő választási szövetsége egyszerre képviseli a kommunistákat és a fasisztákat, ez utóbbi izmus alatt valójában két másik, Magyarországon egykor (?) létező ideológiát, a birodalmi németek által képviselt nemzetiszocializmust, és a magyarok által képviselt hungarizmust érti.

Még jobban leegyszerűsítve: Márki-Zay szövetségében – saját bevallása szerint – egyszerre képviselteti magát a Nemzetiszocialista Párt és a Nyilaskeresztes Párt.

Csak hát… úgy tűnik, hogy ennek az eltartott kisujjú, ezüstkanalas szájú jobb-bal ficsúrnak valamiért derogál nevén nevezni a dolgokat.

Inkább relativizálja a nácizmust azzal, hogy fasizmust mond.

***

És akkor most nézzük a kommunizmus relativizálását!

Abban mind egyetérthetünk, hogy a faji, nemzetiségi, ideológiai, vagy mentális állapotuk alapján diszkriminált és legyilkolt vétlen civil áldozatok kapcsán semmiféle sorrend vagy súlyozás nem alkalmazható, hiszen egyetlen ártatlan ember élete is megfizethetetlenül drága.

Arról azonban szintén nem szabad elfeledkeznünk, hogy a kommunista dúlás Magyarország megszállásától kezdve a kommunista diktatúra és az 1956-os szabadságharc vérbe fojtásán át a Kádár-kori puha diktatúra végnapjaiig számos emberáldozatot követelt hazánkban.

És persze még többen voltak azok, akiket koncepciós perekbe fogtak, majd bebörtönöztek.

Hírdetés

És ezeknél is többen voltak, akiket ideológiai nézeteik vagy családi hátterük miatt nem engedtek továbbtanulni, vagy nem engedték, hogy végzettségüknek megfelelő pozíciókat töltsenek be.

***

Utólagosan, amolyan márky-zajosan „megmagyarázott” kijelentésében az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egyszerre vádolja meg a jelenlegi kormányfőt, és ássa meg saját politikai sírját. (Kivéve természetesen a permanensen kettős mércét alkalmazó baloldaliaknál.)

Először Orbán Viktort gyanúsítja egyfajta szivárványkoalíció kialakításával, melyben szerinte egyszerre vannak jelen a kommunisták és a fasiszták, majd kijelenti, hogy az ő választási szövetségében ez a két szélsőséges ideológia egyaránt képviseltetve van.

Ezzel a már paradoxonnak sem nevezhető, általa alkotott politikai feketelyukkal egyszerre relativizálja a kommunizmust és a fasizmust.

Az ilyesfajta kijelentésekkel már nem lehet mit kezdeni. Nemhogy egy publicistának, de egy politikai elemzőnek sem.

Itt ér véget az elemző munka, és adja át a helyét annak az értetlenségnek, amire a néma döbbenet az egyetlen lehetséges reakció. Már persze amellett, hogy az ember a biztonság kedvéért tízszer-hússzor visszajátssza a videót, hogy megbizonyosodjon róla, nem manipulált-e a felvétel?

Aztán amikor rájön, vagy inkább rádöbben, hogy minden valós időben, vágatlanul, szinte magától értetődően történt, visszasüllyed abba a fajta apátiába, ami egyre jellemzőbb azokra, akik az ellenzéki szónoklatokat, s közülük is leginkább Márki-Zay Péter verbális megnyilvánulásait hallgatják.

S esetleg tán, feltéve, de nem megengedve, ha régebben e két fals eszmeáramlat valamelyike őt is a hatalmába kerítette egy kis időre, önnön múltján utólagosan szégyenkezve ad hálát az égnek, hogy a józanész időben legyőzte nála a sötétség hatalmát.

***

A tény tehát, amit eddig is tudtunk, de mostantól nyilvánvaló: a kommunista tömeggyilkosok jogutódjai és a náci tömeggyilkosok jogutódjai összeálltak.

Mindeközben az egyik szomszédos ország felől egy lehetséges háború fenyegető árnya magasodik hazánk ege fölé.

Nekünk pedig ezzel a szalon-idiótával kell foglalkozni…() VBT ()

Kiemelt kép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

The post A kommunizmus és a fasizmus relativizálása appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »