A komáromi régió idősotthonainak alkalmazottait is beoltották

A komáromi régió idősotthonainak alkalmazottait is beoltották

Ahogy arról már korábban tájékoztattunk, az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház egyike az országban létrehozott 25 oltóközpontnak. Az Egészségügyi Minisztérium rendelkezései alapján folytatják a kiválasztott csoportok oltását, azaz az oltási terv első fázisában szereplőket oltják.

A jogosultak köre az egészségügyben dolgozók mellett a szociális és idősotthonok dolgozói, szociális terepmunkások, szociális ellátásban dolgozók, illetve az állami infrastruktúra azon alkalmazottjai, akik munkájukból kifolyólag veszélyeztetettek.

„A szociális ellátó intézmények dolgozóinak oltását Komárom városával együttműködve terveztük meg. Az önkormányzat elkészítette a régióban működő szociális ellátó otthonok 200 főt érintő alkalmazottainak listáját. Az oltások megszervezése és lebonyolítása zökkenőmentesen folyt le“ – nyilatkozta Miroslav Jaška kórházigazgató.

Hírdetés

Annak ellenére, hogy a legtöbb kórház munkaerőhiánnyal küzd, a komáromi kórháznak problémamentesen sikerült az említett otthonok alkalmazottait beoltania. Ezen felül folytatják az egészségügyi dolgozók oltását, összhangban a minisztériumi rendeletekkel. A kórház továbbra is vállalja a korona.gov.sk oldalon regisztráltak oltását is.

A kórház tájékoztatása szerint január 7-től már több mint 500 egészségügyi dolgozót oltottak be a COVID-19 elleni vakcinával. „Elsősorban a kórház alkalmazottait, illetve további egészségügyben dolgozó személyeket oltottunk be a kórház P pavilonjában erre a célra kialakított három rendelőben. A régió szociális ellátó intézményeinek alkalmazottai mellett további személyeket is oltanak napi rendszerességgel, akik a kormányzati weboldalon keresztül foglaltak időpontot az oltásra.

„Mivel szigorúan betartjuk az Egészségügyi Minisztérium utasításait, ezért minden érdekelődőtől, aki regisztrált a korona.gov.sk oldalon, egy becsületbeli nyilatkozatot is kitöltetnek arról, hogy az általuk a regisztráció során megadott adatok valódiak és tényleg az egészségügyben dolgoznak” – magyarázta az igazgató, mivel a kórház nem tudja ellenőrizni a bevitt adatok valódiságát.

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »