A komáromi kórházban is beoltanák a járásbeli pedagógusokat, ha lenne elég vakcina

A komáromi kórházban is beoltanák a járásbeli pedagógusokat, ha lenne elég vakcina

A komáromi járásbeli pedagógusok a Covid-19 elleni oltás kapcsán arra várnak, hogy majd a helyi kórházban működő oltóközpontban kapják meg a vakcinát, s e célból ne kelljen a legrosszabb, fekete besorolású Nyitrai járásba utazniuk. Vannak, akik nemcsak a megyeszékhelyen történő megfertőződéstől, hanem sokkal inkább a vakcina mellékhatásaitól tartanak, s még fontolgatják, hogy egyáltalán beoltassák-e magukat.

Madarász Róbert, a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont igazgatója arról tájékoztatott, hogy az oktatási minisztériumtól február 16-ig semmiféle hivatalos értesítést nem kapott a pedagógusok beoltásával kapcsolatban.

– fogalmazott.

Csütörtöki Erzsébet, a gútai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatója a Ma7.sk-nak arról számolt be, hogy iskolájuk hitoktatója, aki a járás több iskolájában is dolgozik, éppen február 17-én oltatja be magát Nyitrán.

Hírdetés

„Továbbá két olyan kolléganőnk van, akik bár szintén a mielőbbi oltás hívei, de ez idő tájt arra nem tudnak regisztrálni a www.koronagov.sk oldalon, mert nincs szabad kapacitás. Később majd ismét próbálkoznak. Sokan pedig félnek az oltástól, s az AstraZeneca-vakcinát sem tartják a legbiztonságosabbnak. Emiatt még halasztgatják a döntésüket“ – nyilatkozta.

Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója a Ma7.sk-nak elmondta:

Deme László, az ógyallai Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda igazgatója elárulta: „Sajnos, mi a 18-55 év közti pedagógusainkat már nem tudtuk regisztrálni, mert mire az oktatási tárcától megkaptuk az értesítést és a linket, már nem maradt szabad időpont. Aztán szombaton újabb linket kaptunk az 55 évnél idősebb pedagógusok részére, ahová az ebbe a korosztálybe tartozó öt kolléga közül hármat sikerült regisztráltatni. Őket hétfőn Nyitrán be is oltották. Elmondták, hogy a tervezettnél későbbi reggeli kezdés után zökkenőmentesen folyt az oltás. A másik két kolléga talán majd a következő körben kerül sorra, ha azt akarja“.

„Múlt szerdától rendelkezésünkre áll azon pedagógusok jegyzéke, akik érdeklődést mutattak az oltakozás iránt. Sajnos, a kórház az egészségügyi minisztériumtól eddig nem kapott arra vonatkozó ígéretet, hogy ezen intézmény részére biztosítja a szükséges vakcinakészletet“ – válaszolta Martina Pavlíková, a kórházat működtető Agel Slovakia Rt. szóvivője arra a kérdésünkre, hogy a Komáromi járásban dolgozó pedagógusok miért nem oltathatják be magukat a komáromi kórházban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »