A komáromi kórházban a gyönyörű rajzok legalább valamelyest elterelik a gyermekek figyelmét a betegségről

A komáromi kórházban a gyönyörű rajzok legalább valamelyest elterelik a gyermekek figyelmét a betegségről

Komárom város két intézményének, a Művészeti Alapiskolának és a Szabadidőközpontnak tehetséges művészei meglepték a múlt héten az AGEL Komáromi Kórházat. Az akciót Less Károly szervezte.

A vállalkozóknak köszönhetően csodálatos és tehetséges művészeket támogattak, akik a gyermekosztály helyiségeit kidíszítették. A gyerekek kórházi tartózkodása alatt az a legnagyobb öröm, amikor mosoly jelenik meg az arcukon.

Egy gyermeknek minden kórházi tartózkodás nagy teher. Nem csak nekik, hanem családjuknak és szeretteiknek is. A gyerekek általában félnek, szomorúak, meg kell küzdeniük a betegséggel. A gyönyörű rajzok, amelyek a kórház gyermekosztályára kerültek, legalább valamelyest elterelik a figyelmet a betegségről. A műalkotások szerzői Ilike Szilva, Szilva Emőke, Lukács Hajni, Ádám Szilvi, Lengyel Szilvi, valamint a szlovák gimnázium diákjai.

Hírdetés

Megszépítették az osztályon a folyosó tereit és a helyiségeket, amelyeket Walt Disney mesefigurákkal díszítettek. A kis betegek már festés közben megcsodálták őket, és nagyon megkedvelték azokat.

„Az osztályon 17 ágy van, ebből 8 szobát foglaltak el a festés alatt. A legfiatalabbaktól a 19 éves korig vannak pácienseink. Nagyon örülünk, hogy ilyen lehetőséghez jutottunk, amely a gyönyörű festményeknek köszönhetően hozzájárult ahhoz, hogy a kis betegek kellemesebben és jobb környezetben jól érezzék magukat az osztályon” – mondta az AGEL Komáromi Kórház gyermekosztályának vezetője, Kochan Márió.

Az ötletgazda, Less Károly megkereste Komárom város polgármesterét, Keszegh Bélát és több üzletembert, akik segítettek ennek az ötletnek a valódi kivitelezésében.

(AGEL-sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »