A komáromi kórház ma megnyitotta felújított kórtermét a tartósan betegek számára

A komáromi kórház ma megnyitotta felújított kórtermét a tartósan betegek számára

Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórházban – két hétig tartó rekonstrukció után – ma megkezdi működését az újonnan felújított, tartósan betegek számára fenntartott osztály. A statisztikák stabil járványügyi helyzetről számolnak be, a kórházban mindössze két koronavírus-fertőzött alkalmazott van. A komáromi egészségügyi dolgozók továbbra is aktívan részt vesznek a nagy kapacitású oltóközpontok segítésében – tájékoztatott a kórház sajtóosztálya.

„Nagyon hosszú idő után most értük el a legalacsonyabb számot, ami a koronavírus-fertőzött kollégákat illeti. A mai nappal csak két fertőzött munkatársunk van és egy egészségügyi dolgozónk van karanténban“ – számolt be Miroslav Jaška kórházigazgató. Az elmúlt két hétben korlátozottan működött a tartósan betegek osztálya, amely ma újra megkezdte működését.

– magyarázta a döntés mögött meghúzódó stratégiát az igazgató. A kórházban jelenleg 22 koronavírusos beteget látnak el, 9 személyt a fertőzés gyanújával kezelnek, öt beteg szorul mesterséges lélegeztetésre, illetve légzéstámogatásra.

A kórház orvosai, gyógyszerészei rendkívül fontos szerepet töltenek be a nagy kapacitású oltóközpontok működésében – Nyitra mellett e hét végétől már Vágsellyén és Párkányban is. Ezen a hétvégén ezekben a központokban több mint 5570 személyt oltottak be.

Hírdetés

– fogalmazott Jaška.

A járványügyi helyzet pozitív alakulását tükrözik a Komáromi járás legfrissebb, összesített adatai is, ahol összesen 36 825 vizsgálatot végeztek, és mindössze 67 pozitív eredményt regisztráltak, ami 0,18%-ot jelent. A komáromi kórházban 156 embert teszteltek PCR-teszttel, ebből 19 esetben lett pozitív az eredmény. A kórház minden betegét letesztelte koronavírusra: az 515 vizsgált betegből csak 4 esetben lett pozitív az eredmény – derült ki portálunknak küldött sajtóanyagból.

Az elmúlt héten a kórházban közel 80 műtétet hajtottak végre – a cél az, hogy a tervezett műtétek arányát növeljék. A beteglátogatás továbbra is tilos a kórházban, és még mindig szigorú járványellenes intézkedések vannak érvényben – hívta fel a figyelmet az egészségügyi intézmény vezetősége.

(SzE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »