A kémfőnök lett a török külügyér: Szijjártó telefonon tárgyalt vele

A kémfőnök lett a török külügyér: Szijjártó telefonon tárgyalt vele

Vasárnap töltötte az első napját a hivatalában Hakan Fidan új török külügyminiszter, akivel kora este már telefonos megbeszélést folytatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Gratuláltak Hakan Fidan új külügyminiszternek

Hírdetés

Hakan Fidan – trt

A magyar tárcavezető erről a hivatalos Facebook-oldalán számolt be.
   
Bejegyzésében Szijjártó Péter felidézte: Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is.
   
„A régi kollégával, Mevlüt Cavusoglu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz. Az új kollégát, Hakan Fidant is ismerem, ő eddig a hírszerzés vezetője volt. Ma töltötte az első napját a hivatalában, de kora este már sort kerítettünk egy telefonos megbeszélésre” – olvasható a bejegyzésben.
   
Szijjártó Péter közölte: gratulált és elmondta neki, „hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért”.
   
Hozzátette: biztosítottuk egymást kölcsönös elkötelezettségünkről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt és megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »