A kedvezőtlen időjárás miatt továbbra is szünetel a vasúti közlekedés Németországban

A kedvezőtlen időjárás miatt továbbra is szünetel a vasúti közlekedés Németországban

A müncheni repülőtér vasárnap reggel 6 órakor újraindította a járatokat, miután heves havazás miatt zárva volt – közölte honlapján az üzemeltető társaság.

A légi közlekedésben azonban továbbra is lesznek korlátozások – közölték. Az utasokat arra kérik, hogy utazás előtt tájékozódjanak járatuk állapotáról. A dél-németországi Bajorországban az intenzív téli időjárás miatt szombaton ideiglenesen felfüggesztették a járatok indítását és fogadását.

A müncheni zárlat más repülőterek induló és érkező járatait is érintette.

A frankfurti és a nürnbergi repülőtér például olyan gépeket fogadott, amelyek már nem tudtak továbbrepülni Münchenbe.

A heves havazás különösen Dél-Németország nagy részét bénította meg, beleértve a vasúti közlekedést is. A Deutsche Bahn német vasúttársaság szóvivőjének közlése szerint az utazóknak hétfőig masszív korlátozásokra kell számítaniuk a dél-németországi vasúti közlekedésben. A müncheni központi pályaudvaron vasárnap reggel is állt a forgalom. A lezárás várhatóan legalább 10 óráig tart majd.

A vasút a lehető leghamarabb szeretné helyreállítani a forgalmat. Egyelőre meg kell várni az útvonalak mentén elvégzendő helikopteres ellenőrző repülések eredményét – mondta a szóvivő.

A forgalom az éjszaka folyamán normalizálódott a dél-bajorországi utakon.

Hírdetés

A hatóságok csak kisebb balesetekről számoltak be.

Néhány fa kidőlt, csak koccanásos balesetek voltak

– mondta vasárnap reggel a felső-bajorországi dél-bajorországi rendőrkapitányság szóvivője.

Az alsó-bajorországi balesetek szintén „az évszakra jellemzőek” voltak – mondta a szóvivő. Az éjszaka hasonlóan csendes volt az utakon Észak-Felső-Bajorországban és Svábországban – közölte a rendőrség.

Nemcsak Bajorországot érintette a téli időjárás.

Észak-Németország egyes területein is voltak időjárás okozta problémák az utakon.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy autó letért a havas útról és fának ütközött. A balesetben a két utas súlyosan megsérült.

Bajorország nagy részein vasárnapra nem jeleznek előre további havazást, de a keleti alacsony hegységekben és az Alpokban több centiméternyi friss hó várható. A meteorológusok mínusz 6 és mínusz 9 Celsius-fok közötti hőmérsékletek kialakulására számítanak.

A Dunától délre eső helyeken a hőmérséklet helyenként mínusz 10 és mínusz 15 fok között alakulhat. Hétfőn és kedden is hideg marad, de havazás csak szórványosan várható.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »