A KDH-val tárgyalnak Dzurindáék

A KDH-val tárgyalnak Dzurindáék

Modrá koalícia vezetői a következő hetekben ismét tárgyalnak a parlamenten kívüli KDH-val a közös program kialakításáról és a közös értékekről – tájékoztatta a TASR-t Miroslav Kollár frakció nélküli parlamenti képviselő, a Modrá koalícia elnöke.

Kollár úgy véli, a nem populista, uniópárti erők közül most mindenki mindenkivel tárgyal, kivéve a parlamenten kívüli Progresívne Slovenskot (PS) és az SaS, melyek már bejelentették, hogy önállóan indulnak a választáson.

Kollár azt is mondta, mivel csak szeptemberben lesz a választás, több hetes időszak áll rendelkezésükre a tanácskozásra és a manőverezésre, mielőtt konkrét megállapodásokat kötnek a választás előtt.

Hírdetés

A Modrá koalícia a szintén parlamenten kívüli Dobrá voľba a Umiernení párttal is tárgyalt. Az egyesülési feltételeik között szerepel olyan kormány kialakítása, amelynek nem tagja az OĽANO és a Smer-SD. Kollár egyetért ezzel.

Az uniópárti, nem populista erők egyesítésének célja egy olyan kormány, amelynek nem tagja Fico, a szélsőségesek, és Matovič sem”

– jelentette ki.

A Modrá koalícia közgyűlését eredetileg február közepére tervezték, de később kerül rá sor. „Hétfőn úgy döntött az elnökség, hogy tekintettel a választás szeptemberre halasztására van elég idő a kongresszus összehívására, a választás időpontjához mérten” – folytatta Kollár.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »