A KDH saját államfőjelöltet állít, az SaS támogatná Čaputovát

A KDH saját államfőjelöltet állít, az SaS támogatná Čaputovát

A KDH saját államfőjelöltet állít, az SaS támogatná Čaputovát Mészáros Richárd2023. 04. 02., v – 11:38

A KDH saját államfőjelöltet állít, míg az SaS Zuzana Čaputová ismételt indulása esetén támogatná a jelenlegi elnököt – derül ki a TA3 V politike című vasárnapi műsorából, amelynek vendégei Milan Majerský, a KDH és Richard Sulík, az SaS elnöke voltak.

Sulík a műsorban elmondta, partnerként tekint a KDH-ra, és elképzelhetőnek tartja, hogy a szeptemberi választást követően együttműködjenek. Az SaS vezetője megerősítette, hogy Ivan Korčok volt külügyminiszter ajánlatot kapott, hogy ő vezesse a párt jelöltlistáját.

Hírdetés

Majerský bejelentette, a KDH a Keresztény Unióval tárgyal az együttműködésről és egy közös programról, eddig azonban csak a képviselői helyek elosztásával foglalkoztak.

Ami a hivatalnokkormány kinevezését illeti, az SaS tiszteletben tartaná az államfő döntését. Majerský szerint Čaputovának már a kormány szétesését követően foglalkoznia kellett volna a kérdéssel. A két pártelnök egyetért abban, hogy mielőbbi előre hozott választásra lenne szükség, az SaS azonban az annak időpontjáról történő szavazásnál tiszteletben tartotta a volt koalíciós partnereivel kötött egyezséget.

Majerský és Sulík is bírálta Igor Matovič (OĽaNO) azon javaslatát, amely 500 euróval díjazná a választáson való részvételt. Sulík továbbra is őrültségnek tartja, és nem támogatja azt. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »