A Kaszás bejelentkezése

Sokakat érdekel, hogy mi lenne akkor, ha előre tudnák, hogy csupán néhány napjuk van hátra. Ám, a legvalószínűbb emberi reakció az, hogy amikor valaki értesül a saját halálhíréről, akkor pánikba esik és minden tőle telhetőt elkövet, hogy ne érje őt el a végzet. Pontosan ezt történt a 18. századi Angliában.

1779-ben Lord Lyttelton éppen álomra hajtotta a fejét londoni lakásában, amikor váratlanul egy lebegő nőalak jelent meg előtte a hálószobájában. Akkor még nem tudta, hogy ez nem egy tréfa vagy egy szokványos látomás, hanem egy végzetes előjel. A szellemi lény közölte a lorddal, hogy egy bizonyos éjszakán meg fog halni pontban akkor, amikor éjfél üt az óra. Azzal köddé foszlott. Ekkor Lyttelton fejében még nem állt össze a kép, miszerint a Kaszás üzent neki.

Másnap reggel csatakosan, verejtékezve ébred fel az ágyában és eszébe jutott a vészjósló ómen. Tüstént hívatta a barátait, akiknek elpanaszolta a történteket. Az ismerősök igyekezték megnyugtatni a lordot, mondván, biztos csak rosszat álmodott. Mivel tisztában voltak Lyttelton babonás hajlamaival, nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget az eseménynek.

Beharangozott halálának az éjszakáján a lord barátai úgy döntöttek, hogy miden órát félórával előbbre állítanak át. Így aztán az ominózus Pitt Palace-i éjszakán a lord az óra alapján úgy vélte, hogy féltizenkettőkor feküszik le. Ám a komornyik nem sokkal később berohant a barátaihoz és közölte, hogy az ura haldoklik. Hiába pillantott a lord az órájára, amely akkor már negyed egyet mutatott – helytelenül –, s hiába jegyezte meg, hogy a látomásában szereplő nő tévedett, a végzetét semmiképpen sem kerülhette el, mivel valódi idő szerint éjfélkor szélütés érte, s már nem sikerült megmenteni őt.

Egy újabb egybeesés színesíti ezt a sztorit, amely hozzávetőlegesen akkortájt történt, amikor az említett események zajlottak. Miles Peter Andrews-t egyik éjszaka, a lord látomását követő harmadik éjszakán meglátogatta Lyttenlton szelleme és elmondta, hogy neki már befellegzett. Andrews eleinte ízléstelen tréfának vélte ezt a jelenetet, de legnagyobb meglepetésére a ködszerű és beszélni tudó árny csak lassan tűnt el a hálószobájából a semmibe, és a szolgálói hasztalanul tették tűvé utána a házat és a kertet is. A szinkronicitás akkor vált nyilvánvalóvá, amikor Andrews-zal aznap tudatták, hogy Lyttenton meghalt.

Hírdetés

 

Hátborzongató, hogy egy szellemi lény előre bejelenti valakinek a halálát, s az illetőnek abban a tudatban kell élnie, hogy napokon belül meg fog halni. Ráadásul, a Kaszás érkezésének az egzakt időpontját is közli az szerencsétlen áldozattal, de senki – egyetlen barátja sem – hisz neki. Majd amikor a tragédia bekövetkezik, akkor az eltávozott szelleme megjelenik az ismerősénél és tudatja vele, hogy a végzete elérte őt.

A magam részéről elképzelhetőnek tartok efféle eseteket, amelyek nagy része persze nem tudódik ki, mert a pánikba esett embereket még a közvetlen környezetük sem veszi mindig komolyan. Az emberek hajlamosak mindent ki- és megmagyarázni, mert nem akarják elfogadni az ilyen jelenéseket. De ettől még a szellemvilág összefolyik az általunk valóságként elfogadott világgal és folyamatosan jelen van benne, kitölti azt. A szellemek egy része pedig olykor engedélyt kap arra, hogy hírvivőként működjön közre a láthatatlan és a látható világok között. Akinek volt már ilyesfajta élménye, egészen biztos, hogy attól a perctől kezdve merőben másként fog hozzáállni az ilyen történetekhez. Akinek pedig nem volt része ilyen élményben, annak pedig joga van kételkedni mindabban, amit még nem tapasztalt. De az is lehet, hogy éppen ezért nincs!

Boldog napot!

The post A Kaszás bejelentkezése appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »