A Kádár- korszak elfogadottja letiltotta a Good bye Londont a Tankcsapda lemezéről

Novemberben jelent meg a Tankcsapda dupla feldolgozáslemeze már a megjelenés hónapjában háromszoros platinalemez lett – írja a Bors. A lemezen különböző stílusú előadók slágereit dolgozták fel, mint például Charlie, Omega, Korál, vagy a Wellhello híres számait. Az Illés zenekar Good bye London! című számát is saját stílusukra alakították, azonban az utolsó pillanatban megtiltották a zenekarnak, hogy feltegyék lemezükre a dalt.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Hírdetés

Lukács László, a Tankcsapda frontembere az RTL Klub Portré című műsorában Barabás Évinek elmondta, hogy fogalmuk sincs róla végül miért lépett vissza Szörényi és Bródy. Szerinte nem nagyon alakították át a dalt, csupán rockosabb stílusban adják elő. Ezzel szemben a Borsnak úgy nyilatkozott Bródy János, hogy Szörényi Leventének egyáltalán nem tetszett a feldolgozás, a dallama, a ritmusa, és a szöveg se, ezért nem engedélyezte, hogy felkerüljön a lemezre a dal.

Bródy azt is elárulta, hogy Szörényit valószínűleg személyes érzelmek is befolyásolták, mivel ez a dal az egyik személyes kedvencei közé tartozik, azonban tudja, hogy a rádiók már nem nagyon játsszák az Illés-együttes dalait, így nehezen tudta volna lenyelni azt a békát, hogy a feldolgozást viszont igen.

blikk.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »