A jövő évtől már nem minden háztartás számíthat az energiaszámla kompenzációjára

A jövő évtől már nem minden háztartás számíthat az energiaszámla kompenzációjára

Az energiaárak piaci alakulása és a gazdasági minisztérium előjelzései szerint a jövő évtől valószínűleg a háztartások többségében már nem lesz szükség az drága energiára fordított állami támogatásra. 

Ahogy Denisa Saková gazdasági miniszter is elmondta, a piaci árak csökkennek, így az elképzeléseik szerint a jövő évtől nem lesz szükség a dotációra.

Az év második felében okosabbak leszünk, azonban mindenkit szeretnénk megnyugtatni, szükség esetén továbbra is segíteni fogunk az embereknek”

– jelentette ki Saková.

Hírdetés

A gazdasági miniszter azonban hozzátette, az energiaárakra irányuló segítség nem fog mindenkit érinteni, csupán bizonyos személyek igényelhetik majd azt.

Azokon szeretnénk segíteni, akiknek valóban szükségük van arra. A pozsonyi villák medencéinek kifűtésére fordított támogatást feleslegesnek tartom”

– hangsúlyozta a tárca vezetője.

Az állam ezidéig több száz millió eurót fordított ilyen címen támogatásra. A változtatásokkal valószínűleg faragni szeretnének az erre fordított kiadásokon, elsősorban azokat szeretnék segíteni, akik valóban rászorulnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »