A Jobbik szerint Zalából is azért menekülnek a fiatalok, mert a kormány helyettük inkább a migránsmunkások mellé áll

A Jobbik szerint Zalából is azért menekülnek a fiatalok, mert a kormány helyettük inkább a migránsmunkások mellé áll

Ahogy országszerte, úgy Zala megyében is óriási gondot jelent az elvándorlás, valamint a kormány által tudatosan alacsonyan tartott bérek – állítja a Jobbik-Konzervatívok, akik pénteken Zalaegerszegen tartottak sajtótájékoztatót a témában. Szerintük a Fidesz a problémát azzal oldaná meg, hogy elárasztja hazánkat ázsiai migránsmunkásokkal, amivel szemben ők a magyarok érdekeit képviselik.

A jellemzően távol-keleti multinacionális cégek egyre nagyobb arányban alkalmaznak ázsiai migránsmunkásokat, akiknek nem csak fizetést adnak, de a lakhatását és az étkezését is állják – mondta el Benke Richárd, a Jobbik zalaegerszegi önkormányzati képviselője. Ezzel szembeállítva egy magyar fiatal vagy egy fiatal pár kénytelen az átlagosan alacsony fizetéséből megoldani a lakhatását, élelmezését is. Ezzel kapcsolatban a zalaegerszegi helyzetet hozta példának:

Zalaegerszegen egy albérlet 100 ezer forinttól indul, de egy párnak már belekerül 120-130 ezer forintba is, nem beszélve arról, ha családot szeretnének alapítani.

A legolcsóbb lakás olyan 25 millió forintba kerül, ami azt jelenti, hogy ezzel akár évtizedekre eis eladósíthatják magukat az életüket éppen csak elkezdő magyar fiatalok – mutatott rá Benke Richárd. Leszögezte: a magyarok az EU-s szinten alacsony bérüket nagy részét lakhatásra költik, ezért őket kellene támogatni, nem a vendégmunkásokat.

A szót Nagy Bence, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos elnöke vette át:

Példátlan lakosságcsere zajlik ma Magyarországon, amit az Orbán-kormány katalizál az intézkedéseivel. Kollaborációban a kommunista Kínával, ami országszerte magyar termőföldre telepíti a környezetszennyező akkumulátorgyárait.

Hozzátette: a problémát tovább tetézi, hogy félmillió vendégmunkást akarnak behozni ezekbe a gyárakba Mongóliából, a Fülöp-szigetekről, Indonéziából és a kommunista Kínából.

Az a kormány, ami azt mondja erre, hogy ez „nemzetstratégiai érdek”, az a kormány vagy hülye, vagy hazudik, vagy pedig egyenesen hazaáruló.

Hírdetés

A Jobbik-Konzervatívoknak más a stratégiája: szerintük a helyi kis- és középvállalkozásokat kell támogatni egy béralapból, hogy ők adhassák a gazdaság gerincét, és olyan béreket adhassanak a magyaroknak, amivel itthon lehet tartani őket. Ezen kívül a pártnak van egy lakhatási programja, melynek lényege, hogy a pályakezdő fiatalok piaci ár alatt bérelhessenek állami vagy önkormányzati lakásokat, amit aztán néhány év után szintén piaci ár alatt meg tudjanak vásárolni.

Balassa Péter jobbikos országgyűlési képviselő visszautalt a Fidesz „ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” plakátkampányára, valamint Orbán Viktor azon kijelentésére, hogy „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”. Szerinte az erőltetett akkumulátorgyár-építés és a migránsmunkások százezreinek behozatala ékesen példázza, hogy az első állítás mennyire hazug, a második pedig mennyire igaz. Hozzátette: rengeteg olyan lakossági visszajelzést kapnak, hogy már most nagyon sok az ázsiai vendégmunkás országszerte.

„A Jobbik-Konzervatívok mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy nyilvánosságra kerüljenek azok az ügyek, amikor a kormány akkumulátorgyár-építés keretében, vagy attól függetlenül vendégmunkásokat hoz be Magyarországra” — mondta el Balassa Péter. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nekik köszönhető, hogy a Fidesz-kormány visszavonta a november 1-jével bevezetendő migránsmunkástörvényt.

Folyamatosan azt sulykolják, hogy Magyarországon munkaerőhiány van. Mi azt gondoljuk, hogy Magyarországon nem munkaerőhiány, hanem munkabérhiány van

– mutatott rá Balassa Péter, aki úgy véli, hogy ha a külföldre költözést fontolgatók bérét csak 20-30 százalékkal megemelnék, akkor már itthon lehetne tartani őket. Azt a pénzt, amit a Fidesz-kormány az ázsiai vendégmunkások betelepítésére fordít, a magyar munkavállalók megbecsülésére kellene fordítani.

Fizetés szempontjából jelenleg ugyanis a magyarok a bolgárokkal együtt az utolsó helyen kullognak európai szinten.

Hangsúlyozta: a magyarokat meg kell becsülni, a munkájukat meg kell fizetni, a külföldre távozottakat haza kell csábítani, az itthon maradottakat pedig itthon kell tartani. Ezzel szemben a Fidesz-kormány 24 milliárd forintot költött migránsmunkások lakhatására, miközben 11 ezer magyar kénytelen Ausztriában dolgozni, hogy meg tudjon élni.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »