A jéghegy csúcsa vagy inkább törvénysértés?

A jéghegy csúcsa vagy inkább törvénysértés?

A Markíza tévécsatorna Testre szabva című  vasárnapi vitaműsorának Jaroslav Naď védelmi miniszter és Robert Kaliňák korábbi belügyminiszter volt a vendége.

A védelmi tárca vezetője a Verebély közelében fekvő vadászlakban készített, majd pedig kiszivárogtatott felvétellel kapcsolatban elmondta, hogy ami napvilágra került, az csak a jéghegy csúcsa. Mint ismeretes, néhány lap és elektronikus médium részleteket közölt arról a találkozóról készült felvételből, amelyen Robert Fico exkormányfő, Marek Para védőügyvéd, Miroslav Bödör vállalkozó,továbbá a jelenleg vizsgálati fogságban levő Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőkapitány fia, valamint maga Robert Kaliňák beszélgetnek. A miniszter szerint még nagyon sok dologról fogunk hallani, ami ott elhangzott.

A védelmi tárca vezetője elmondta, hogy a megfigyelés bírói jóváhagyással történt, csak utólag derült ki, hogy kik találkoznak a vadászlakban. Az információk kiszivárgását abszurdumnak nevezte. Amikor korábban ilyesmi történt, nem hallott efféle feljajdulásokat vagy sírásokat. Azt is megjegyezte, hogy a korábbi, Smer vezette kormányok által kinevezett személyek közül mintegy 30-an beismerték, hogy valamilyen bűncselekményt követtek el.

Önök nagyon félnek”

– mondta Kaliňáknak címezve és hozzátette: amennyiben a kormány végig kitart, az igazságszolgáltatás nem marad el és a Smer színjátéka is véget ér. Annak a véleményének is hangot adott, hogy Kaliňák újabban azért vesz részt az efféle politikai vitaműsorokban, mert ez már az utolsó határvonal.

Hírdetés

A volt belügyminiszter ugyanakkor úgy látja, ha a jelenlegi kormány befejezi ténykedését, elkövetkezik az igazság pillanata Szlovákiában. Mint megjegyezte: nem önmagát félti, kizárólag Szlovákiáért aggódik. Véleménye szerint a jelenlegi kormány felelős a vizsgálati fogságban tartott Milan Lučanský korábbi rendőrfőkapitány haláláért, valamint azért a sok áldozatért is, akik a pandémia következtében vesztették életüket.

Egész idő alatt becsapják az embereket, majd csodálkoznak, hogy nem hallgatnak magukra”

– tette hozzá. Azzal sem ért egyet, hogy a védmaszkok miatt összeverekedjenek az emberek.

Jaroslav Naď erre reagálva elmondta, hogy a pöstyéni szupermarketben a maszkviselés ellen fellépő három őrizetbe férfi közül ketten korábban hivatásos katonák voltak és szándékosan látogatták provokáció céljából a különböző elárusító helyeket és ezért még pénzt is kaptak.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »