A Hlas és az SaS is ellenzi a vasárnapi boltzárat

A Hlas és az SaS is ellenzi a vasárnapi boltzárat

Nyitókép: TA3, reprofoto

Denisa Saková (Hlas) korábbi belügyminiszter, és Juraj Krúpa, az OLaNO-ból az SaS-ba átlépett képviselők voltak a TA3 vasárnapi, Politikában című vitaműsorának a vendégei.

A műsor elején mindketten elmondták rövid véleményükez az államfőválasztással, az orosz-ukrán háborúval és a vasárnapi boltzárral kapcsolatban.

Államfőválasztás

Saková szerint a Hlas államfőjelöltje még nem ismert, de várhatóan saját jelöltjük lesz. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartják, hogy független jelöltet is támogathatnak. Egyelőre a párt még nem döntött a kérdésben

Krupa szerint az SaS jelöltje Zuzana Caputová lesz, amennyiben a jelenlegi államfő bejelenti indulását.

Háború

Hírdetés

Ukrajna háborús támogatásával kapcsolatban Krupa elmondta, hogy a háborúban Oroszország az agresszor, és Szlovákia lenne az első, akik Ukrajna után az oroszok célkeresztjébe kerülnénk.

„Mert kicsik vagyunk, gyengék vagyunk. Katonai segítségnyújtásra is szükség van, nem csak humanitáriusra, hogy Putyint megállíthassuk. Az amit művel, ugyanis genocídum”

– mondta.

Saková  úgy fogalmazott, hogy világosan elítélték Oroszország lépését, amellett Ukrajna területi egységének megőrzésében érdekeltek

HA Ukrajnának 50 millió eurót adunk Lex Ukrajna keretében, akkor ugyanennyit, vagy a tízszeresét kell adni saját állampolgárainknak is. Energiaválság, infláció súlyt bennünket.

Boltzár

A vasárnapi boltzárral kapcsolatban elhangzott, hogy Saková nem támogatja az ilyen beavatkozást. Nehéz gazdasági helyzetben ugyanis szerinte az emberek örülnek a hétvégi magasabb bevételnek is a munkáért. Kiemelte, hogy ne a parlament határozza meg, hogy az emberek kereshetnek-e többet vagy sem

SaS szerint a boltzár tervezet ideológiai harc. Krupa azzal érvelt a boltzár elutasítása mellett, hogy nincsenek egyértelmű adatok arról, hogy segíti-e vagy sem a gazdaságot. Ugyanakkor 1700 munkahely szűnhet meg emiatt.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »