A Híd képviselői nem vesznek részt a parlament rendkívüli ülésén

A Híd képviselői nem vesznek részt a parlament rendkívüli ülésén

A Híd képviselői valószínűleg nem vesznek rész a parlament jövő hétre tervezett rendkívüli ülésén. Az ülés összehívását az SNS és a Smer kezdeményezte. Az ĽSNS az Isztambuli Egyezményről akar tárgyalni. Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke február 18-ra, keddre hívta össze az ülést.

„Biztosan nem fogjuk támogatni azokat a javaslatokat, amelyek megtárgyalására az ülést összehívták, de ezt még megvitatjuk a képviselői klubban. Valószínű, hogy a Híd képviselői nem is vesznek részt a rendkívüli ülésen”

– mondta Andrej Hrnčiar (Híd), a parlament alelnöke.

Martin Beluský az ĽSNS képviselői elmondta, a pártja az Isztambuli Egyezmény elutasításáról akar tárgyalni. Nem zárja ki, hogy az ĽSNS módosító javaslatot terjeszt elő. Ha csak a programtervezetről szavaznak, az ĽSNS képviselői mellette fognak voksolni – mondta Beluský.

Alojz Baránik (SaS) azt szeretné, ha pártja képviselői elmennének a parlamenti ülésre, de a megnyitását nem fogják támogatni. Ha sikerül megnyitni az ülést, részt vesznek a vitában.

Igor Matovič és az OĽaNO képviselői megjelennek az ülésen, mert „az utolsó napig végzik képviselői munkájukat”, de az ülés megnyitásában nem fognak segédkezni. A vitába viszont Matovič közlése szerint bekapcsolónak. Boris Kollár, a Sme rodina elnöke azt mondta, ők sem fognak segíteni a rendkívüli ülés megnyitásában, de ha sor kerül a szavazásra, akkor támogatni fogják a 13. nyugdíj bevezetését.

Hírdetés

Veronika Remišová (független) azt mondta, nem vesz rész az ülésen, hogy ezzel blokkolja a káros törvényjavaslatok elfogadását. „Jelen leszek a parlamentben, de nem fogom megnyomni a jelenléti gombot. Azért leszek ott, hogy elmagyarázzam az embereknek, mennyire károsak ezek a javaslatok és hogy átverésről van szó” – mondta Remišová, aki a Za ľudí listáján indul a választáson.

Katarína Cséfalvayová, Peter Kresák és Martin Fedor független képviselő sem segít a parlamenti ülés megnyitásában.

„Meggyőződésünk, hogy az összes normális politikus széke üres marad, és nem fognak statisztaszerepet játszani a Smer és a szélsőségesek együttműködésének főpróbáján”

– tette közzé a három képviselő, akik a Dobrá voľba listáján indulnak a választáson.

A szintén független Miroslav Beblavý közölte, hogy a Spolu képviselői nem fogják megnyomni a jelenléti gombot és nem vesznek részt a szavazásokon sem.

A kormány szerdán (február 12.) hagyta jóvá az autópályamatricák eltörléséről, a családi pótlék megduplázásáról és a 13. nyugdíj bevezetéséről szóló törvényjavaslatokat, melyeket a parlamentnek gyorsított eljárásban kellene megvitatnia.

A kormány szerdán az Isztambuli Egyezmény elutasításáról is döntött, és ezt várja a parlamenttől is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »