A házigazdával egy csoportban a magyarok (Labdarúgás, Európa-bajnokság)

A házigazdával egy csoportban a magyarok (Labdarúgás, Európa-bajnokság)

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. Az Eb június 14-én rajtol és július 14-ig tart majd.

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai az A-csoportban június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

A magyarok Európa-bajnokságon eddig egyszer játszottak a németekkel, a 2021-ben rendezett kontinenstornán emlékezetes döntetlen lett a találkozó vége (2–2), amellyel Németország jutott tovább, a magyarok pedig búcsúztak a csoportkör végén. Másik két csoportellenfelével, Skóciával és Svájccal még soha nem játszott a magyar csapat kontinenstornán.

Hírdetés

Az Elbai Filharmónia impozáns épületében rendezett sorsolás alapján a legnehezebb csoportnak a B jelű négyes tűnik, amelyben a címvédő olaszok, a spanyolok, a vb-bronzérmes horvátok, valamint az albánok szerepelnek majd. A márciusban sorra kerülő pótselejtezők közül a Lengyelországot, Walest, Finnországot és Észtországot felvonultató négyes győztese a D-csoportba kerül majd Hollandia, Ausztria és Franciaország mellé.

Az izraeli, bosnyák, ukrán, izlandi négyes pótselejtezős küzdelmének továbbjutója az E-csoportban szerepel majd Belgium, Szlovákia és Románia mellett, míg a harmadik pótselejtező győztese, Grúzia, Görögország, Kazahsztán, vagy Luxemburg az F jelű négyes tagja lesz a törökök, a portugálok és a csehek társaságában.

A németországi Európa-bajnokságnak 10 német város, Hamburg mellett Berlin, München, Dortmund, Köln, Stuttgart, Düsseldorf, Frankfurt, Lipcse és Gelsenkirchen ad majd otthont, a döntőt a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

A csoportok: * A-csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc * B-csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia * C-csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia * D-csoport: Lengyelország/Wales/Finnország/Észtország, Hollandia, Ausztria, Franciaország * E-csoport: Belgium, Szlovákia, Románia, Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland * F-csoport: Törökország, Grúzia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg, Portugália, Csehország.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »