A házelnök meggyőződése, hogy szabad, demokratikus és tisztességes választás lesz szeptemberben

A házelnök meggyőződése, hogy szabad, demokratikus és tisztességes választás lesz szeptemberben

Boris Kollár házelnöknek meggyőződése, hogy szabad, demokratikus és tisztességes lesz a szeptemberi parlamenti választás, visszautasítja az eredmények meghamisítására vonatkozó kijelentéseket és elítélte azokat a politikusokat, akik ilyesmivel hergelik a választókat.

„Senki nem fog befolyásolni semmit. Ha akarná is, lehetetlen. Úgy van beállítva a rendszer, hogy ez valóban lehetetlen” – szögezte le pénteken Kollár. Hozzátette, nemrég elfogadták a választási jegyzőkönyvek nyilvánosságra hozásáról szóló törvénymódosítást is.

„Minden egyes állampolgár hozzáférhet a jegyzőkönyvekhez, otthon számológéppel összeadhatja az eredményeket és összehasonlíthatja a statisztikai hivatal által közzétett adatokkal” – jelentette ki a házelnök.

Hírdetés

A NATO választásokba való beavatkozását kitalációnak nevezte.

„Soha egyetlen tagállamában sem avatkozott be a NATO a választásba, és nem is fog” – szögezte le. Az efféle kijelentéseket sekélyes hülyeségeknek nevezte, melyek árthatnak az államnak. A házelnök végezetül mindenkit arra buzdított, hogy menjen el szavazni, a választók éljenek a jogukkal és szóljanak bele, milyen legyen az ország jövője.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »