A házasság hetére készülnek Pozsonyban is

A házasság hetére készülnek Pozsonyban is

A múlt évi hagyományt folytatva, a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség idén is fontosnak tartja a házasság szentségének méltóságát hirdetve ünnepelni a házaspárokat, s a színes programok által is hozzájárulni a házasságok egészségéhez.

A magyarországi központi programon túl, melynek keretén belül a világhálón keresztül is figyelemmel kísérhetők lesznek a házaspároknak szóló értékes előadások és tanúságtételek, a pozsonyi magyar közösség helyi szervezésű programokat is kínál, melyekről részletesebben a www.pozsonyikatolikusok.sk honlapon olvashatnak.

A Házasság Hetét egy kilenced előzi meg – Robert Sarah bíboros fohászai alapján – „a házaspárokat gyógyító Máriához”. A február 3-án kezdődő és a Lourdes-i Szűzanya ünnepéig tartó ima-sorozatba naponta be lehet kapcsolódni a „Pozsonyi katolikusok” YouTube-csatornája segítségével.

Hírdetés

A házasság hetének 2022-es pozsonyi programjai között szerepel a tervek szerint többek között egy ökumenikus istentisztelet, egy házaspároknak állomásokkal előkészített séta a természetben, de már a házasságra készülő jegyespárok számára is kínálnak a szervezők közös imalehetőséget a Mély-úti Szűz Mária-barlangnál, valamint az egyetemisták szerdai találkozóját a szóban forgó héten a közülük kikerült és a közelmúltban házasságot kötött párok vezetik majd.

A színes plakát által hirdetett eseményekbe való aktív bekapcsolódásra szeretettel buzdítják az érdeklődő párokat!

(Molnár Tamás, a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség lelkipásztora)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »