A hazai férfimozgalom embermentő akciót indított a kárpátaljai férfiakért

A hazai férfimozgalom embermentő akciót indított a kárpátaljai férfiakért

Ukrajnában igazságtalan, embertelen háború dúl. Nyakló nélkül sorozzák be a férfiakat, hogy idegen hatalmak érdekeiért menjenek a mészárszékre, holott egy mihamarabbi béke lenne a résztvevők mielőbbi érdeke. A kényszersorozástól mentett meg a Libertárius Mozgalom Egyesület (LIMO) és a Modern Férfipolitika a Valódi Egyenlőségért Egyesület (MOVE) eddig 152 férfit, családapát.

 

Az ukrán sorozások embertelen és igazságtalan rendszere régóta tudott és ismert. Az áldozatmentő akciót, ahol családapák életét mentette meg a biztos haláltól a LIMO Áldozatsegítő szolgálata kezdeményezte. Ők vették fel a kapcsolatot a kárpátaljai férfiakkal, illetve hozzátartozóikkal.

Az életmentő akció 2023.09.03 – án kezdődött és 2023. 12. 18 – ig bezárólag 152 kárpátaljai férfi életét mentették meg. Ezek a férfiak nem ágyútöltelékek, nem az emberi húsdarálóba való élő hús, ahogyan az otthoni rendszer kezeli őket, hanem élő, lélegző, érző apák, fiak, bátyjak és testvérek. Dolgos, szorgos kezek a családjukért, értékes, becsülni való életek. Ezért lépett fel hatékonyan a fent említett két szervezet (LIMO és MOVE  egyesületek) az érdekükben.

Az akció lényege, hogy a férfiak számára igazolásokat állíttatnak ki, hogy ők anyaországi magyarok, tehát az ukrán hadseregbe nem sorozhatók be. Ezek önkéntes igazolások, melyek most életeket védenek.

Az életek mentésébe a MOVE Egyesület 2023.11.03-án csatlakozott, vállalta, hogy tájékoztató kampányt folytat Telegramon, és eljuttatja az információs pdf – eket az érintetteknek, valamint felkutatja a további lehetséges áldozatait a kegyetlen és igazságtalan rendszernek.

Az akció a LIMO és a MOVE egymással kiemelt partneri viszonyt folytató szervezet kiemelt közös akciója, mely komoly kockázattal jár az ukrán hatóságok esetleges ellenséges fellépése miatt.

Hírdetés

Az akció folytatódik, mert: “nem lehetünk nyugodtak – vallják az önkéntesek mindkét szervezetnél – míg egyetlen magyar férfi is veszélyben van.”

Végül következzen két részlet egy beszélgetésből, melyet az egyuik önkéntes folytatott egy érintett feleségével.

 

 

A beszélgetés részlet egy Telegram beszélgetésből, ahol az egyik áldozat feleségével beszélget az önkéntes. Van egy gyermekük is a kárpátaljai magyar férfinak és feleségének, neki bújkálnia kell, még az autó sem lehet a nevén, mert rögtön megtalálnák az alapján.

Ezek a férfiak sokmillió társukhoz hasonlóan nem csak önmagukban fontosak, hanem férji, gyermeki, apai, testvéri mivoltukban is. Nemcsak magukban álló szigetek ők – bár így is Isten végtelen értékes teremtményei – hanem emberi kapcsolataikban is. Ezért kell mindent megtenni érte, hogy éljenek és szolgálhassák, szerethessék ővéiket.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »