A Hamász politikai vezetőjének újabb családtagjait ölték meg a zsidók, köztük a feleségét és a 80 éves testvérét

Légitámadást hajtott végre a Gázai övezetben hétfő este az izraeli hadsereg, a művelettel a Hamász olyan fegyvereseit vették célba, akik részt vettek a tavaly október 7-én Izraelben elkövetett mészárlásban, illetve az akkor Izraelből elrabolt túszokat tartják fogva – jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője kedd reggel.

Az izraeli légierő vadászgépei a katonai hírszerzés és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat információi alapján megjelölt épületekre sújtottak le, melyekben állításuk szerint olyan palesztinok voltak, akik részt vettek az október 7-i támadásban és a túszok fogva tartásában.

A légicsapást két épület ellen hajtották végre a Gázaváros nyugati részén fekvő Sati menekülttáborban és a gázai Daradzs Tufa negyedben, ezek egy iskolakomplexum részei voltak, melyeket a palesztin szervezet állítólag civil pajzsként használt.

Palesztin jelentések szerint az akcióban életét vesztette Iszmáil Haníjének, a Hamász Katarban élő politikai vezetőjének nővére és más családtagjai. Tizenkét halálos áldozatról számoltak be, akik közül heten a Haníje család tagjai voltak.

I don’t know why this happened?!

This is Zahr, 80, sister of Hamas chief Ismail Haniyeh.

Israeli occupation murdered her, her son, daughter in law and seven grandchildren! pic.twitter.com/pKoo3VW0gw

— Motasem A Dalloul (@AbujomaaGaza) June 25, 2024

Hírdetés

🚨BREAKING: 15 Killed in Al Shati’ camp including 9 from Ismail Hineyah’s Family.

The Haniyeh family members were killed after the bombing of their home in the shati’ camp, west of Gaza, included the sister of the head of the Hamas political bureau Ismail Haniyeh and his wife,… pic.twitter.com/i64B486IkC

— Suppressed News. (@SuppressedNws) June 25, 2024

Kedden jelentették be, hogy Egyiptom elutasította azt az izraeli javaslatot, amely lehetővé tette volna a sebesült palesztinok távozását Gázából. Az indítvány szerint a sebesültek a rafahi átkelőn keresztül juthattak volna ki azzal a feltétellel, hogy az egyiptomi oldalon – Izraellel való egyeztetést követően – fogadják őket. Az al-Akbar című lapnak egyiptomi tisztviselők úgy nyilatkoztak, hogy az elutasítás Kairó azon álláspontján alapul, hogy az átkelőhelyet a palesztinoknak – és nem Izraelnek – kell működtetni.

A Hamász politikai irodájának Katarban élő helyettes vezetője, Musza Abu Marzuk kijelentette, hogy a szervezet csak a tűzszüneti megállapodás részeként engedi szabadon a két orosz állampolgárságú izraeli túszt, a 32 éves, askelóni Alex Lobnovot és a tel-avivi, 28 éves Alekszandr Tropnovot. Az orosz médiának Marzuk azt mondta, hogy "amikor Izrael meghozza a döntést, mindkét állampolgár elsőbbséget élvez az Oroszországgal fennálló barátságunk tiszteletére".

A Hamász politikai irodájának egyik tagja, Izzat al-Risek kijelentette, hogy "nincs igazság azokban a hírekben, amelyek szerint a Hamász azt tervezi, hogy elhagyja Katart, és Irakba költözik".

A másik palesztin területen, az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordániában, Náblusz városban az izraeli rendőrség letartóztatott két gyanúsítottat, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek az izraeli Tajbe várost irányító polgármester biztonsági őrének a meggyilkolásában. A biztonsági őrt 2023 áprilisában a polgármester háza előtt lőtték agyon. A tettesek az izraeli hatóságok szerint Ciszjordániában megpróbáltak elrejtőzni az izraeli igazságszolgáltatás elől.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: A zsidók megölték a Hamász vezetőjének három fiát és három unokáját – Haníje "hálát adott Allahnak, hogy mártírok lettek"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »