A Hagyományok Háza magyarországi programjai a nyárra

A Hagyományok Háza magyarországi programjai a nyárra

A vészterhes időszak után a Hagyományok Házában is a nyári programszervezések kerültek reflektorfénybe. A belföldi eseménynaptárban minden hagyománytisztelő megtalálhatja a kedvére való tartalmas szórakozást.

A világjárvány időszakában a Hagyományok Házában is elmaradtak az évek során népszerűvé vált programok, így a nyári találkozók különösen nagy jelentőséget kapnak.

Az egyik legrangosabb eseménynek a Művészetek Völgye Fesztivál ígérkezik, a találkozót idén harmincadik alkalommal rendezik meg.

A Folkudvar szabadegyetemén Rosonczy-Kovács Mihály olyan neves előadókkal beszélget, mint Petrás Mária és Kocsis Enikő, koncertidőben pedig női zenészeket és énekeseket hallgathatnak az egybegyűltek. Többek között Bognár Szilvia és a Fanfara Complexa, Juhász Réka és zenekara, valamint Enyedi Ágnes és a Magos Együttes áll színpadra.

Hírdetés

A Hagyományok Háza részt vesz a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány sátoraljaújhelyi rendezvényén, s ugyancsak új helyszínként jelentkezik a Balaton-felvidéki KŐFESZT műsorfolyama augusztus 5-7. között.

A tradicionális villányi Ördögkatlan Fesztivál augusztus elején, öt helyszínen folytatódik. A Hagyományok Háza a helyi németség egyik legszebb településén, Villánykövesden kapott feladatot. A találkozó idei hívószava a „népviselet korunkban”, így az Intézmény a nagyon népszerű „kis fekete” projektjét is népszerűsítheti a helyszínen. A jelenlevők saját maguk készíthetik el a kedvükre való ruhakiegészítőket, a vállalkozóbb hölgyek pedig a nekik tetsző viseleteket is magukra ölthetik. A Teleki Ligetben gyermekprogramok várják napközben a legkisebbeket, az estéket színvonalas koncertek teszik vonzóvá.

A Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza – az Anna-bál kísérőprogramjaként – idén kilencedik alkalommal tartja július 27-28-án a Balatonfüredi prímásversenyt.

A nyár zárásaként, szeptember 4-én a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum ad otthont a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójának. Az egész napos vigalomban öt portán tizenkét zenekar áll színpadra, énektanítás, „összemuzsikálás”, szakmai fórum és népművészeti vásár teszi változatossá az együttlétet.

(Csermák Zoltán/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »