A Győri Egyházmegyei Karitász a keleti határ mentén is segít

A Győri Egyházmegyei Karitász a keleti határ mentén is segít

Adományok gyűjtésén és eljuttatásán túl a Győri Egyházmegyei Karitász személyes jelenléttel is segíti a határ menti Barabásnál, a Katolikus Karitász szervezésében zajló menekültfogadást. Legutóbb a szervezet igazgatója, Lőrincz Attila járt a helyszínen.

A több mint egy hónapja kitört orosz–ukrán háború civil áldozatait és menekültjeit az egyházmegyei karitász társszervezeteivel összefogva az első perctől kezdve folyamatosan segíti.

Első lépésként február 28-án útnak indult két kolléga 1 tonnányi, közel 2 millió forint értékű adománnyal; ők részt vettek a menekültfogadó bázis kialakításában is. Ez utóbbit szintén a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársa, az ezen a területen nagy tapasztalatokkal rendelkező Vadász Bálint végzi, csaknem folyamatos helyszíni szolgálatban.

Az elkövetkező hetekben több alkalommal indítottak útnak egyházmegyei gyűjtésből összegyűlt adományokat a háború elől menekülők ellátására, összesen körülbelül 8 millió forint értékben.

Hírdetés

Emellett plébániai önkéntes csoportokból, illetve a támogatók, partnerek közül is többen jelentkeztek erre az embert próbáló, nemes szolgálatra.

Március 22-én 600 kilogrammnyi, célzott tartósélelmiszer-, illetve ruhaadománnyal indult útnak a szervezet igazgatója, és még aznap átadta a beregszászi karitászszervezetnek, ezután két alkalommal is vállalt éjszakai és nappali szolgálatot a barabási menekültfogadó bázison.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »