A gyógyulás lehetséges a szenvedélybetegségből is

A gyógyulás lehetséges a szenvedélybetegségből is

A szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára szerveztek lelkigyakorlatot a székelyudvarhelyi Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban október 26. és 29. között. Ilyen lelkigyakorlatot évente három alkalommal (tavasszal, nyáron és ősszel) tartanak Erdélyben, a budapesti Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ), a segítő nővérek közössége és a Gyulafehérvári Caritas közös szervezésében.

Ezen az őszi lelkigyakorlaton, október 26–29. között tizenegy alkoholfüggő és két hozzátartozó gyógyulhatott, erősödhetett. A szenvedélybetegekből nyolc személy már szabadult és gyógyuló beteg, és mindannyian a gyógyító lelkigyakorlatnak köszönhetik szabadulásukat.

Fazekas György, a KASZ lelkésze ez alkalommal a Jézus születéséről szóló bibliai részekre építette gondolatmenetét. A napi két elmélkedés alkalmával mély, lélekbehatoló, elgondolkodtató kérdésekkel állította szembe a jelenlevőket. Mi az én sajátos küldetésem? Istentől milyen kegyelmeket, ajándékokat, képességeket, lehetőségeket kaptam? Használtam? Használom? Igaz embernek gondolom magam? Mit tehetek, hogy igazabb legyek? Mi mindenért adhatok hálát Istennek? Te hogyan szolgálsz tágabb, szűkebb környezetedben? Te megadod magadnak, ami jár? Vállalom az adott helyzetet? Éltél már meg elutasítást? Az én szívemben hol van helye Jézusnak? – ezek az útravalóként szolgáló kérdések mindannyiunkat elgondolkodtatnak, és komoly önismereti munkára sarkallnak.

Vasárnap, az ünnepi szentmise után köszöntötték a két ünneplő szenvedélybeteg társukat. Egyikük egy éve szabadult az alkohol rabságából, a második öt éve éli józan életét. Mindkettő a lelkigyakorlatnak köszönheti a szabadulását.

Hírdetés

„Csodálatos, építő, felemelő és nagyon hatásos volt ez a lelkigyakorlat is. Legközelebb tavasszal találkozunk! Hála és köszönet a szervezőknek!” – írta M. L. szabadult alkoholfüggő.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas/Romkat.ro

Fotó: qinghill/Unsplash.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »