A fűben fetrengve próbált meglógni a drón elől az orvhorgász – videó

A fűben fetrengve próbált meglógni a drón elől az orvhorgász – videó

Nem mindennapi menekülési kísérletnek voltak szemtanúi a drónt kezelő halőrök Hajdú-Bihar vármegyében: az orvhorgász észlelve a veszélyt, a fűben kúszva próbált meg elrejtőzni.

A tavaszi időjárás sok horgászt csábított a vizek partjaira a négynapos hétvégén. A legerősebb napoknak a pénteket és a szombatot látták a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőrei.

A közösségi médiában megjelent beszámoló szerint a nagy számok törvénye azért ezen a hétvégén is érvényesült. A halőrök a négy nap alatt 238 horgászt ellenőriztek a halőri alkalmazás szerint, és 16 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást – idézi a pecaverzum.hu.

Hírdetés

Továbbra is a jogosulatlan horgászat volt a leggyakoribb, de találkoztak több horgászkészséget használóval, és olyannal is, aki fajlagos tilalom alá tartozó halat tartott meg.

De a legemlékezetesebb az a személy volt, aki tiltott helyen engedély nélkül horgászott a társával, és amikor meglátta a halőr-drónt, a harctéri videókban látottak szerint kúszva próbált meg elrejtőzni.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https://www.facebook.com/hajduhorgasz1/videos/367875926240747/&show_text=false&width=560&t=0

Majd mikor azt tapasztalta, hogy nem járhat sikerrel, a már a haltartóban lévő halat szabadon engedte, hogy csökkentse tettének súlyát, majd várta a néhány pillanat múlva már odaérő halőröket.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »