A franciák közel háromnegyede azt szeretné, ha az orosz és fehérorosz sportolók részt vehetnének a párizsi olimpián

Friss internetes felmérés szerint a franciák többsége támogatja az oroszok indulását a jövő évi párizsi nyári olimpián.

Az insidethegames.biz számolt be róla, hogy az 1005 – 18 év feletti – francia megkérdezésével készült felmérés tanúsága szerint az ötkarikás játékok házigazdáinak 72 százaléka ért egyet azzal, hogy Oroszország – és az ukrajnai háborúban Moszkvát támogató Fehéroroszország – sportolói részt vehessenek a 2024-es olimpián, a válaszadók 44 százaléka szerint semleges zászló alatt versenyezhetnének.

Hírdetés

A közvélemény-kutatás azután készült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelezte: szigorú feltételek mellett, semleges színekben vissza lehetne engedni a két ország versenyzőit a nemzetközi sportéletbe, bár konkrétan a párizsi ötkarikás indulásuk lehetővé tételét illetően a NOB eddig nem foglalt állást. Az esetleges engedmény önmagában dühös reakciót váltott ki Ukrajnában, továbbá több ország bojkottal fenyegetőzött, Anne Hidalgo párizsi polgármester pedig kijelentette, hogy ellenzi orosz és fehérorosz sportolók jelenlétét a jövő évi olimpián.

Az online felmérés szerint a válaszadók 28 százaléka van azon a véleményen, hogy az oroszok akár nemzeti színekben is versenyezhetnek Párizsban, 27 százalék pedig úgy gondolja, hogy el kellene őket tiltani.

(MTI javítva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »